Jump to content


Photo
- - - - -

Windows 7


  • Please log in to reply
92 replies to this topic

#81 Bandy

Bandy
  • SENIOR MEMBER
  • 669 Posts

Posted 30 November 2009 - 09:12:48 AM

... I'll give Windows 7, time to mature, but for me at least, it needs to support FFB.

Then I would Welcome it with open arms, but until then, . . I'll stick with XP. Because I can't understand how people can speak of immersion without Force Feedback Posted Image


No problems running Win7 x64 with FFB on my Logitec Wingman 3D, but Logitec does provide Vista x64 drivers which work fine with 7.

Edited by B Bandy RFC, 30 November 2009 - 09:13:29 AM.

Having a bad day?
Posted Image

#82 Kamikaze

Kamikaze
  • NEW MEMBER
  • 40 Posts

Posted 03 December 2009 - 12:06:08 PM

I'm finally getting to look at Windows7 Enterprise on an HP 7900 at work. I brought in OFF to "test" also because I'm interested in the XP Mode to see if there is any difference or advantages :
http://windowsteambl...-available.aspx

First off . . one issue was turning on the Virtualization. On HPs it hidden in the BIOS under Security . . FYI.

So far I have done the following. Installed CFS3 and OFF into their own directories so they are not troubled by the lockdowns on the "Program Files". Applied Admin rights and WP-SP3 compatibility to CFS3.EXE, OFFManager.EXE, and CFS3MP.EXE.

At this point I am able to do Single player. With Multi player I can get to the screen with the two Medals. When I try to HOST, after hitting START is where it is having "unknown" issues. At least it exits nicely.

Right now is where the XP MODE comes into play. I believe I have verified that you need to actually install the program from within the Virtual shell. I am hoping that I dont have to install everything! I have pointed to where the original CFS3 was installed which is a virtual drive. The OFF installation seemed to accept it. So we shall see. Theorhetically if this goes well . . . it is supposed to run like it is under XP. "In theory".

Still copying files . . . .

#83 Kamikaze

Kamikaze
  • NEW MEMBER
  • 40 Posts

Posted 03 December 2009 - 05:32:47 PM

*** EDITED ***
See this thread http://forum.combata...0f217e93cbe1d8a
*************

All this trouble due to one file . . . oleacc.dll . . . I came across this thread in a google search after lunch (we all work better after being feed!). Wish I were at home and has TS available. Maybe someone like SittingDuck would have been on the TS server! Would have saved some time. Good learning experience though . . . I'm ready to upgrade my home system to Windows7 Enterprise now <grin>.

#84 Von Paulus

Von Paulus
  • ELITE MEMBER
  • Political Arena
  • 1,970 Posts

Posted 07 December 2009 - 06:55:39 AM

Most of the times I've been playing without the compatibility XP checked and never had any problems so far. I run with only "Run as Admnistrator" checked.
What I've been noticing is when I check the compatibility tab on the campaign/mission loads slower.
Does anybody with Win7 feels the same?
In a certain way it makes sense that the compatibility mode can slow down the access to the HD, and that can be one of the causes for the stuttering that some people report.
Posted Image

#85 OLD NAVY

OLD NAVY
  • NEW MEMBER
  • 11 Posts

Posted 10 December 2009 - 02:44:11 PM

Von Paulus:

I like the reviews for Thrustmaster T.1600M but haven't seen anything about the stick's compatibility with Win 7. Has anyone?

#86 Von Paulus

Von Paulus
  • ELITE MEMBER
  • Political Arena
  • 1,970 Posts

Posted 10 December 2009 - 05:53:05 PM

Von Paulus:

I like the reviews for Thrustmaster T.1600M but haven't seen anything about the stick's compatibility with Win 7. Has anyone?

Works good in Win7.
Not a bad joystick for the price, though I hate the green led which is always on when you use the stick.
I'm not sure how long it will resist. It's not a Microsoft Sidewinder that I can tell.
But nothings is like a Sidewinder in terms of resistance.

Edited by Von Paulus, 10 December 2009 - 05:56:44 PM.

Posted Image

#87 ChiefofMen

ChiefofMen
  • NEW MEMBER
  • 5 Posts

Posted 02 September 2010 - 06:44:28 AM

Hi,

I am running CFS3 fine on W7.

Off Phase 2 installed fine but when I try to run it I get the message "File MSSTDFMT.DLL" must be installed on the computer.

Anyone know what this file is or where I might get it?

Thanks

#88 ChiefofMen

ChiefofMen
  • NEW MEMBER
  • 5 Posts

Posted 03 September 2010 - 09:46:59 AM

Haven't heard anybody ask for that file in a Long. . .Long . .Long time. It was added to Windows32, without it Phase 2 just plain won't run

Which then brings us to an interesting fork in the road. . .If you have W7 - 32bit. . . Try PM to Sitting Duck maybe he's got a copy

If you have W7 - 64bit. . Order Phase III


Yep You have given me my answer! Order for Phase 3 on it's way!!

Thanks!!

#89 dhasdell

dhasdell
  • VALUED MEMBER
  • 85 Posts

Posted 25 March 2011 - 11:14:53 AM

I posted elsewhere about this, but is that the answer? It won't run in Window 7 64 bit?
Rats - why won't anything work properly first time?

#90 dhasdell

dhasdell
  • VALUED MEMBER
  • 85 Posts

Posted 28 March 2011 - 12:28:21 AM

Thank you. That is rather what I thought.
Rats - why won't anything work properly first time?

#91 waco1937

waco1937
  • JUNIOR MEMBER
  • 74 Posts

Posted 02 August 2011 - 03:21:41 PM

For anyone else that might want to try OFF P2 & need MSSTDMFT.dll, here's a link.
http://www.dlldump.c...6/download.html
Cant remember for sure, but doesn't it need registering, also?

#92 JimAttrill

JimAttrill
  • SENIOR MEMBER
  • Royal Air Force
  • 846 Posts

Posted 06 April 2012 - 02:51:08 AM

OFF ran fine under XP but now with W7 Ultimate I get the error "wmp.dll or one of its dependencies is missing or not registered"

I have tried an uninstall and reinstall with the same result...

gallery_46698_678_18373.jpg


#93 gosd

gosd
  • NEW MEMBER
  • 13 Posts

Posted 04 April 2015 - 07:51:34 PM

Trying to run BHH afther installing it to my win7 64. When I try creating a pilot I get the following message:"Home Field File Error!:Try Re-installing OFF!"

I tried re-intalling several times still no success.How cani resolve this?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests