Jump to content
Sign in to follow this  
kukulino

PLRS a ich vlastnosti

Recommended Posts

Tak, toto je miesto na diskutovanie o problémových vlastnostiach protilietadlových striel, nie len ruských ale všetkých. Myslím že tento problém je dosť široký, aby mal vlastný topic.

 

Ja som hľadal inšpiráciu v LOCK ON a skúšal som R-60 v čelnom súboji. Samozrejme, ako možno viete, v LOCK ON R-60 chytí cieľ aj spredu. Žiaľ, nie je v tejto hre uvedené o akú verziu R-60 ide :sorry:

 

Inak máme aj dva Weapons packy - jeden z júla 2006 a druhý od Mirage factory. Iste, dajú sa spojiť pomocou "merge" funkcie vo weapon editore, ale z MF packu zostane AA-2 vo wepondata.ini a z jula 2006 zostane R-3S. Takže máme dve R-3S v jednom weapondata.ini, ale jedna je tam pod AA-2 a druhá pod R-3S... Podobne aj ostatné ruské strely. Dôvod: MF pack je optimalizovaný pre AttachmentType=WP a júl 2006 pre AttachmentType=SOVIET. Samozrejme to môžeme spraviť v aircraft_data.ini: AttachmentType=SOVIET,WP ale dve rachejtle tam aj tak zostanu. A tak jednu buď vymažeme, aleb si proste vyberieme a budeme používať jednu z dvoch v ponuke.

 

Alebo si jeden weapons pack vyberieme. MF pack prináša so sebou aj nejaké pozemné objekty, júl2006 má viac všetkého ale žiadne ground objekty. MF má aj detailnejšie spracované niektoré zbrane.

 

Mne osobne sa viac páči júl2006. MF pack mi zase ušetrí inštalovanie SAMov z iných balíčkov a tie detailnejšie modely zbraní sú veľmi pekné. Ale samozrejme sa nič nedialo s ruskými PLRS - teda čo sa týka ich vzhľadu.

Takže vec chce rozumný kompromis :yes:

Edited by kukulino

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osobne spis zustanu u 2006 packu. Kdyz sem stravil kolik hodin prepisovanim loadoutu z AA-x na ruske nazvy, nechce se mi to prepisovat zpatky. Navic srovna s chovanim R-3S problem nemam.

 

Ohledne americkych zbrani doporucuju prohlednout: http://www.designation-systems.net/dusrm/index.html

 

Tobe se povedlo v LOCK ON neco necim trefit??? Jinak tam asi bude R-60MT a ta je all aspect. O chovani R-60 se mi ale nepovedlo najit moc informaci. Na rozdil od mnoha jinych ruskych raket neni primou kopii americke rakety. R-23 take ne, ale kdyz ji vyvijely, tak meli k dispozici AIM-7E a do vyroby sla R-23. Takze asi byla lepsi. U IR raket je dulezita i konstrukce zamerovace. Lima je takovej zabijak mimo jine i proto, ze si na rozdil od ostatnich cil "vede" (tj. neleti tam, kde cil je ale kde bude...). Rusove takovy vyvinuly az nekdy v 80.letech (R-73?)(ale zase je slo odpalit mnohem vic off-bore).

Co radar u migu-23? Cil zameri maximalne tak na 10km a to je skoro na minimalnim dosahu R-23. K cemu je pak dobry, ze ma dostrel 35 km?

Nainstaloval sem HAWK mod a a) HAWK je hrozne rychlej b) nepipa mi RWR kdyz po me de.

 

Vite nekdo kdy se dostaly do sluzby ruzny SA-x systemy a od kdy byly exportovany? Pripada mi ze se objevujou moc brzo. Hlavne SA-6, 8, 9.

Ktery rakety pouzivala CSSR a od kdy? Zdroje co sem nasel ja si totiz odporujou. Hlavne okolo R-13 a R-60.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja som teraz skúsil nainštalovať NF+NF2 a MF weapons pack a na Tornade sa mi nevykreslili bomby v kampani. Napriek tomu že v loadout menu boli a aj pri volbe zbrani v kokpite sa mi ukázali že sú na svojom mieste, ale na pylonoch nič nebolo :haha:

 

Pramene na nete si dosť protirečia, je to fakt na prd. By bolo fajn sa spýtať priamo nejakých odborníkov :dntknw:

 

V tom LOCK ON som minul čelne. Až potom ďalšia R-60 zo zadu zasiahla. Ja nelietam Lock On často, skôr len preto, že je tam nádherný Mig-29A :biggrin: Takže je možné že mám nastavenia na nižšej úrovni, nič som totiž neprestavoval. Na zachytenie cielov radarom a odpálienie rakiet na cieľ som využil tréning, ktorý je v LOCK ON.

 

R-23T som prepísal na All Aspect a upravil hmotnosť nálože aj dĺžku rakety. Odpálil som ju na cieľ na mojich 2 hodinách, vzdialenosť asi 3-4 km a trafila. Ďaľšia už minula, keď bola odpálená z protivníkovej šiestej hodiny - fléry. Toto sa opakovalo aj na ďalšej misii.

 

Pre SAMy a ich živitopis je dobrá práve valka.cz ale sú aj iné stránky. Žiaľ nevyznám sa v systémoch PVO natoľko, aby som napísal z hlavy čo kde a kedy sme mali. Pre našu kampaň bude dôležité info o našich palebných postaveniach PLRS: http://forum.valka.cz/index.php/f/501619

 

O R-60M som čítal viackrát o jej možnosti útočiť aj z prednej polosféry, napr tu: http://www.military.cz/russia/air/weapons/...m/r-60/r-60.htm

Ale skutočne nie je také jednoduché brať udaje z netu ako skalopevne isté.

 

Podobne je to aj s R-23T: http://www.military.cz/russia/air/weapons/...aam/r23/r23.htm

 

Tu je pekný zoznam zbraní: http://www.armourdave.com/weaponsdev/refer...l#WeaponData292

 

K RWR, aký kokpit používaš?

Edited by kukulino

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ta neviditelnost je vetsinou zpusobena tim, ze model a/nebo textury jsou jiny nez popsany v ini. Vcera se mi po nainstalovani tech vylepsenejch ini takhle znicil Mig-23M. Doted mi u nej nejde skin. Ale jinak sem to videl spis u pridavnejch nadrzi. NF takhle dost blbnou. 2006 weapons pack skoro vubec...

 

Na Lock on sem zanvrel mimo jine i proto ze ani tutorialy nefungovaly. Kdyz se radar nedokazal smirit stim ze 10 km pred nim opravdu je cil. Neprehledny brifingy. Zbesily ovladani...

 

Ohledne SAMu vim, ze sme meli SA-2, 6 a 9 (protoze je mame dodnes) a meli jsme SA-3. Ale kdy, kde a jak nevim. Krome Sa-3, ktery byly ve 4 bateriich kolem Prahy.

Jo, R-60M je all aspect. Napsal sem spatnej typ. R-60 ale puvodne neni.

 

V tom seznamu je par podivnosti: proc ma AIM-7E-4 attachment type WGERMANY kdyz to je verze urcena pro pouziti na F-14?

 

Byl to mig-23BN (kokpit byl z su-17)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Byl to mig-23BN (kokpit byl z su-17)

Myslím že pôvodný Su-17 kokpit nemá RWR zabudované. Ale napr Mig-23MLD (z download section, je tam velky Mig-23 pack od Mirage factory) ho už má. Takže hoď oko na tento a myslím že pit pre Mig-23BN možeš patrične editnúť.

 

Inak čakaáme na Mig-21UM od Amokflooa, ktorý by mal mať kokpit bez radaru, preto bude použiteľný pre 23BN. Síce improvizácia, ale dobré to hádam bude :biggrin:

Edited by kukulino

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, podarilo sa dostať do povedomia na hlavnom fóre s "kauzou" Sovietske rakety vzduch - vzduch a ich vlastnosti.

Je odpálený nový topic o Soviet A2A Missile Weapons Pack Project, ktorý je oficiálne pod záštitou CA, a samotný návrh na tento projekt pochádza od admina USAFMTL.

 

Topic je tu: http://forum.combatace.com/index.php?showtopic=24967

 

Je vítané akékoľvek info o ruských riadených strelách vzduch - vzduch, ktoré nás posunie do predu. Tým myslím užitočné info, nie všeobecne dostupné informácie na Wikipédii alebo podobných stránkach (nie že by veci na Wikipédii neboli užitočné alebo nápomocné. Informácie o ruských strelách sú však tak rozdielne, že ozaj je ťažko súdiť čo by mohlo byť aj pravdivé. Preto by bolo fajn čerpať z overených a na túto techniku/výzbroj zameranách zdrojov).

 

Tento projekt zrejme nebude záležitosťou jedného týždňa. Preto máme nejaký čas na získanie informácií. Až po získaní patričného množstva potrebných podkladov sa môžeme vrhnúť na editovanie rakiet.

Samozrejme, keďže ide o projekt pre celú komunitu, získané informácie budú diskutované oficiálne na hlavnom fóre.

Ale nebojte sa postovať aj tu. Veď toto je na to určená téma.

 

Kto má známych pilotov nech sa spýta na R-3S/R-13M/R-23R,T či RS-2US, R-60.

Edited by kukulino

Share this post


Link to post
Share on other sites

cau kukulino ja koukam co to mas v podpise a ted koukam jako blazen na ten novy topic co si odstartoval! Je to moc dobry napad! Podle me tohle bude mit uspech a neco z toho vznikne ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdar Vrku :biggrin:

Bodaj by si mal pravdu, bodaj byyyyyyyyyyyyyyyy :shout:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nooo, po tom čo sa mi podarilo rozchodiť "Mig-23MF" kokpit som odpálil R-23R na F-14. Obaja sme boli čelne k sebe, vzdialenosť pri odpálení strely asi 5 km. Už ma "držal" jej radar, ale nič po mne neposlala (naštastie :haha: )

 

Lock on target - R-23R už zasvišťala k cieľu:

Radarlock.jpg

 

Dipóly nepomohli:

R-23Rpred.jpg

 

Zásah:

Maju2.jpg

Maju.jpg

Edited by kukulino

Share this post


Link to post
Share on other sites

jooooooooooooooo gratuluju! parada.tahhle fotka potesi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..