Jump to content
Sign in to follow this  
Firkin

Ruské střely / zbraně

Recommended Posts

Ahoj lidi,

 

hledam nějaký neoficiální materiály, který popisujou ruský střely, hlavně střely vzduch-vzduch, ale může být i země-vzduch a vzduch-země. Popravdě řečeno nevěřim ani za mák žádnýmu oficiálnímu zdroji, jako jsou ruský katalogy zbraní, který jsou v podsatatě reklamní letáky, nebo stránky jako globalsecurity.org nebo ausairpower.net, který maj asi zase za cíl vyždímat z americkejch zákonodárců víc peněz na F-22.

 

Přivítam stránky ve stylu http://forums.ubi.co.../5681051718/p/1 nebo http://www.strategyp...-492/page2.aspx, prostě cokoliv od lidí, který měli třeba šanci srovnávat.

 

Taky uvítam pokud měl někdo rozhovor s někym z armády, jedno jestli naší, ruský, jakýkoliv prostě, prostě kdo měl možnost dostat se ke skutečnejm číslům třebo o R-27 nebo R-60 (i jiný techniky, ale upřednostňuju informace o tý novější, 80.léta- today).

Popasuju se se vším v češtině, angličtině, němčině, při troše vůle i v italštině. Rusky neumím a azbuku neznam.

 

Ještě na závěr, jestli ste četli moje příspěvky k topicu "total vepřovost ruskych raket", asi ste poznali, že nejsem zrovna příznivec ruský techniky a hlavně jejího vychvalování na netu, který vychází ze stokrát kopírovanejch článku, který vydává za sto různejch nezávislejch zdrojů, nebo vychází z wikipedie, kterou může kdo chce přepsat, tak aby mu ty čísla vyhovovaly. Takže se mě prosim nesnažte přesvědčovat o skvělý ruský technice, nepodaří se vám to a jenom se zbytečně bude plýtvat místem. Jestli se vám nelíbí, co jsem napsal, tak to prostě ignorujte.

Edited by Firkin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dovolil bych si navrhnout jednu menší akci, která souvisí s tématem. Účelem akce je přesvědčit redakci časopisu L+K, aby zveřejnila článek, který by popsal vývoj, vlastnosti, omezení, výkony apod. nejvýznamnějších A2A střel od 50. let do současnosti, což by asi vydalo na menší seriál. Samozřejmě předpokládám, že redakce by se vyhnula používání nevěrohodných zdrojů. Také není nutné pouštět se do politicky ošemetných srovnání. Zcela postačí syrové údaje, laskavý čtenář již jistě sám vyvodí patřičné závěry. Vzhledem k tomu, že redakce má dozajista dostatek svých článků a námětů na ně, bylo by vhodné zahájit menší "petiční akci". Protože si vážím anonymity fóra, navrhuji založení jakéhosi "podpisového topicu", kde byste Vy, jednotliví uživatelé a uživatelky mohli vyjadřovat svůj souhlas s návrhem, což by reprezentovalo podpis. Po dostatečně velkém množství ohlasů by bylo možné zaslat redakci mail (jehož text by byl řádně prodiskutován se všemi "podepsanými") spolu s odkazem na tyto stránky jako na podpisový arch. Pokud se někdo z Vás tedy vyjádří kladně k tomuto návrhu, založím vlastní, zmíněný, topic sloužící podpisování.

 

Děkuji

 

 

 

Lucky Luke

Edited by LuckyLuke15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Byl bych pro tento podpisový topic.Klidně ho založ rád přidám svůj podpis.

Edited by HerGr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj je otázkou jestli se něco nedá najít u Jane´s (http://www.janes.com/)

jinak si myslím že toto téma je pro L+K lehce mimo hlavní záběr

a jsou i jiná periodika zaměřená na vojenské letectví i když pro mě je L+K

tím nejkvalitnějším časopisem :-)

Na tomto fóru jsem poslední dobou moc čechů nezahlédl tak doporučuju i nějaké jiné servery

Monty CZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..