Signum 0 Posted June 4, 2008 Dobry wszystkim! Na dziś mam dla Was takie pytanie, może trudne ale... dobra przeczodze do tematu, a raczej do pytania: Jeżeli czołgi mają WKM-y to mogą je używać raczej tylko do strzelania do obiektow latających, a nie do samych siebie (czołgów). Jak ustawić ich działka żeby strzelały do samolotów a nie do czołgów??? Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted June 4, 2008 Noooo... nie ociągajcie się tak! (myślę że ciężko pracujecie). Przecież to łatwa sprawa. HEHE Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted June 5, 2008 Raczej się nie da bo czołg to TANK a nie MOBILE_AAA i chyba nie ma takiej opcji w grze... Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted June 7, 2008 Hmm... to dziwne bo na wielu screenshotach widziałem jak strzelają do samolotu z WKM-ów. Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted June 9, 2008 Ale czy strzelają też do innych obiektów naziemnych w tym samym momencie? A konkretnie które typy widziałeś na SS? Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted June 9, 2008 Zapomniałem już bo to było na jakimś screenshots of the month... i niemogę tego znależć, może będzie w maju. Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted June 9, 2008 Mam pomysła: o ile dobrze pamiętam to działa okrętowe da się ustawić żeby strzelały i do celów powierzchniowych i powietrznych wiec może w czołgach też się tak da...muszę to sprawdzić Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted June 10, 2008 Hmm... w pliku data.ini w działku niema ustawień na AIR lub GROUND. Poszukam gdzie indziej. Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted June 11, 2008 Ustawienie AIR and GROUND jest w części "WeaponSystem" I prawdopodobnie to wystarczy żeby czołgi strzelały do samolotów ale ograniczeniem jest kąt podniesienia armaty. To steruje całym uzbrojeniem jakie jest na wieży. Na okrętach jest to zrobione w taki sposób, że każda wieża ma swojego Gunnera i tam jest zdefiniowany kąt podniesienia. Nie wiem czy dla czołgu da się dodać Gunnera ale problemem może być to, że WKM jest zintegrowany z wieżą i się z nią obraca. Gdyby dało się na wieży zdefiniować WKM jako osobne ustrojstwo i dodać mu gunnera to teoretycznie mogło by to działać. Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted June 11, 2008 No tak jest wyjście z gunnerem ale jak by to wyglądało? Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted June 12, 2008 M60A3 ma na wieży dodatkową wieżyczkę z WKM i ma gunnera ale niestety on nie działa. Próbowałem coś pokombinować ale nie za bardzo mi wychodziło -WKM się obraca ale w nic nie celuje i nie strzela... Share this post Link to post Share on other sites
koman125 0 Posted June 18, 2008 Mi akurat nieprzeszkadza, że czołgi do mnie nie strzelają bo moge spokojnie zrzucać bomby z małych wysokości. Chociaż fajnie by było gdyby T-72 strzelał do Ciebie z WKM... Share this post Link to post Share on other sites