Jump to content
Sign in to follow this  
Vigilant

Korejská Válka

Recommended Posts

Poslední dobou se plácám s kampaní z KV. Zatím je víceméně hotová část od 25.6.1950 do 15.9.1950. tj. Severokorejský útok na jih. Jednotky jsou historicky přesné. Akorát všichni začínají 25.6., ne ve správný den, protože se jinak v kampani (někdy) neobjeví. Ke hraní je potřeba terén z Korean War modu (jde sehnat tady na CA), nejlépe s patchem.

Dále jsou potřeba tyto jednotky:

T-34/85

ShermanE8

US_Squad_early

VC_Squad

 

letadlovky:

CVA-34

Bulwark

CVE-118

 

letadla:

F-51D

F-80 Shooting Star

F-82

A-26b

B-29

 

F9F-5

F4U-2 (zatim neni F4U-5N)

F4U-4

F4U-4B

AD-4

AD-4N

seafire47

Firefly

 

La-7

Yak-9U

Yak-3

Il-2m3

 

Přivítám otestování a komentáře. Jinak do Downloads to půjde co nejdřív (tj. až napíšu readme).

tady to je: KW1.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nooo, moja krvná skupina :yes:

 

Hneď ako budem môcť to testnem :wink: A tešíííím sa jak malý Dodo :biggrin:

 

 

Mám hotový skin pre Mustaga 77. sqn. Len chcem spraviť "specific era" mod. Tak to ešte chviľku potrvá.

 

Počuj Vigilant, nevieš či australské Mustangy používali HVAR rakety alebo anglické 60 lb? Aby som to vedel zadefinovať v loadout.ini

Edited by kukulino

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po prohledání všech svých knih jsem zjistil, že mám přesně jednu fotografii mustangu 77. squadrony RAAF. A ta je dost nekvalitní. Posuď sám:

post-18661-1224156121_thumb.jpg

Ten flek na ní je podle mě HVAR. 60-lb raketa měla hlavici takovou "kulatější". Jinak mám dost fotek mustangů SAAF a ty maj všichni HVARy.

 

Jinak naprosto nerozumím účelu kolonky Experience u squadron. Severokorejci se zkušeností 20 (tj. sotva tu sovětskou **** držím ve vzduchu) docela proháněj amíky se zkušeností 80+.

Že by revoluční zápal? :yahoo:

 

Jo zapoměl jsem tam napsat, že 77 squadron má v týhle verzy místo mustangů letadla CAC Kangaroo.(Prostě se mi líběj, no :dntknw: ) Na mustangy to de přehodit snadno. Stačí jenom zakomentovat a odkomentovat příslušné časti [AirUnitxxx]. Kangaroo stejně používá stejné zbraně a nádrže jako mustang. Navís skoro stejně i vypadá.

K naprosté zpokojenosti mi chybí jen několik věcí. NAS 827 by asi měla mít spíš Firefly FR.1, ne FR.4 (tu s chladičem pod motorem), ale model asi neexistuje. K Yaku-3 a Šturmoviku (a Pe-2, to do budoucna) neexistuje korejský skin(on by se také hodil skin na F2H s trochu normálnější barvou, nechceš se dobrovolně přihlásit? :biggrin:) . Jsou problémy s objevováním později začínajících jednotek. Asi vyházím nehratelné squadrony USN. Vím, že Wrench udělal ini hack nějakýho dvouplošníku na Po-2, ale nemůžu ho za boha najít. Místo shermanu by tam měl být M-24 Chafee, ale nemám ho a nevím, kde sehnat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmm, tiež mi to príde ako Hvar... :dntknw:

 

Koreu na novom patchi som ešte neskúšal. Je tiež otázka, ktoré FM potrebujú vytuniť... Preto je možné, že tí s menším skillom vymlátia machrov s dobrým skillom :biggrin: Teda to je môj názor.

 

Podľa toho čo píšeš je výmena CAC Kangaroo za Mustanga jednoduchá, takže každý si môže lietať podľa chuti :good:

 

Firefly FR.1 ani iná jeho skoršia verzia nie je pokiaľ viem k dispozícii. Škoda no. Ale máme ešte Hawker Fury. Pekná mašinka.

 

Toho Po-2 som niekde už videl, ale som zabol kde, do kelu. Každopádne je Boeing (Stearman) PT-17 (z ktorého je Po-2 urobený) uploadnutý na Capunovej stránke.

 

Neviem aké skiny majú Yak-3 ani Il-2, ale ak ide len o kórejské insígnie, nemuselo by to byť také strašné.

 

F2H... No to je kapitola sama o sebe... Je to už staršia mašinka. A je zarážajúce, že nemá na skine žiadne panely :blink:

Farba je divná preto, lebo v Textureset.ini je toto:

 

[TextureSet]

Name=USMC Dark Blue

Nation=USN

Squadron=

Specular=0.750000

Glossiness=0.750000

Reflection=0.400000

 

A Banshee je potom divná:

Banshee.jpg

 

Ak zmeníš poslednú lajnu na Reflection=0.100000 bude povrch vypadať troška inak:

Banshee2.jpg

 

Neviem či je Pre F2H aj lepší skin. Každopádne veľa ľudí si pochvaľuje Banshee pack od Razbamu, ale to je payware.

 

 

O M-24 Chafee som nepočul, ale to neznamená že pre SFP1 nie je vymodelovaný.

 

 

EDIT: písal som s Wrenchom a tu je link na "Bombarďáka Čárlího": http://wrench1smog.com/wrench19.html

 

Je asi v polovici tej stránky.

Edited by kukulino

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pravda je ze dost FM potrebuje upravit. Yaky-3 a F-82 maj tendenci behem manevrovani padat do vyvrtky (a AI se z ni nedokaze vymotat). A navic se mi na nich nelibi, ze vsechna vrtulova letadla zvaldaji naprosto uzasne uhly nabehu. Navic az Wrench dodela novej teren, budou potreba upravy. Tenhle ma svoje chyby. Hlavne ta uzasna dira u Toko-ri. Ty problemy s Exerience jsou asi spis v AI samotne. Porad se snazi s tessim a rychlejsim letadlem vymanevrovat pomalejsi a obratnejsi.

Hawker Sea Fury samozdrejme bude. Na HMS Triumph proste zadne nebyli. Do Koreje se dostali az na HMAS Sydney cca tyden pred koncem teto kampane. V dalsich castech uz budou.

Minout Wrenchovy stranky, no uz za sebou zatahuju viko od kanalu. Je tam jak Po-2, tak skiny na F2H. Skouknu.

U tech skinu jde fakt jen o insignije. Aby na nich nebyly rude hvezdy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No tak to spokojne môžem ísť do kanálu aj ja a ešte mu ten poklop zavariť... Bol som na Wrenchových stránkach a aj tak som Po-2 nenašol. Až potom som mu písal :biggrin:

 

 

Pre Yak-3 je fix znakov jednoduchý. Urob si kópiu jedného zo skin foldrov. Premenuj ho napr. na Korea. Potom v ňom nájdi Textureset.ini a zmeň Name a aj Nation:

 

[TextureSet]

Name=Korea

Nation=NKorea

 

Tá druhá lajna je dôležitá, lebo poukazuje na severokórejskú národnosť pre skin. Sejvni.

 

Potom Ti hra podľa Decals.ini vykreslí potrebné znaky na Yaku.

Yak-3.jpg

 

S La-7 a Il-2 to je troška problém, lebo majú znaky nakreslené priamo na skine. A vzhľadom na to, že všetky menované modely sú od A-Teamu, a vzťahy sú aké sú medzi nimi a CA, nebudem dráždiť leva, aby som naneštval celú džungľu, keď by som oficiálne postol upravený skin. Ale môžem to skúsiť pre Teba, t.j. len pre Tvoje použitie.

Edited by kukulino

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neviem kde som našiel toto foto, ale myslím, že potvrdzuje našu mienku, že RAAF nevešala na svoje Mustangy 60lb rakety ale používala HVARy:

mustang_77Korea_c_350.jpg

Edited by kukulino

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ta fotka je vice nez presvedciva. Jeste me napadlo, ze mozna 60-lb rakety vubec neslo z mustangu odpalovat. Vsechny letadla co je pouzivaly je odpalovaly z list. Mustang takovy listy nema. Ma jenom takovy mini zavesniky(stubs).

Jinak mam problem protoze v novem patchy mi F2H-2 nefunguje. Obejvis se na ranveji a hra po chvilce spadne(CTD). Skusim se zeptat na hlavnim foru.

Uz brzo bude hotova ofenziva OSN. Pak pride na radu Chosin, ale nemam predstavu jak donutit AI, aby se "probijelo z obkliceni". Mozna jim cilovy pristav dat jako hl. mesto, takze pak vlastne budou utocit :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možný kandidát pre Koreu: http://forum.combatace.com/index.php?autoc...p;showfile=7485

 

No to Ti veru neporadím ako sa prebiť z obkľúčenia :dntknw: Z týchto vecí som magor (či už supply alebo front line a pod... :blush: )

 

 

Edit: a ešte ma napadlo, že určitá variabilita pozmnej výzbroje by pomohla si myslím. Jednak je v download section gepardov Panzer pack for WOI: http://forum.combatace.com/index.php?autoc...p;showfile=6794

 

Woi panzer pack by mal fungovať aj pre Kóreu. Možno bude treba pár ini editov (Nations). Hlavne však sa môžu tanky postreľovať aj guľometmi (prípadne strieľat po iných cieľoch). Ale pre KV bude upotrebiteľný asi len T-34. Hlavne, princíp ako do tanku puknúť guľomet sa dá použiť.

 

A tiež T-34-85: http://forum.combatace.com/index.php?autoc...p;showfile=6808

 

Kdesi som videl aj Paskov ground pack, len nefim kde, do kelu.

 

Každopádne, aj keď nevieme kedy výjde nový terén, môžeme si byť istí, že Wrench tam napchá čokoľvek, takže variabilita bude taká, akú Kórea v SFP1 svete ešte nemala :biggrin:

Edited by kukulino

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak sem se snazil zjistit co je s tim bansheem a Dave me velmi diplomaticky poslal do prdele. Clovek musi to politiku milovat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Videl som. Nuž, vzťahy nie sú dobré medzi nimi. Ale to hold nie je náš biznis.

 

Si zaregistrovaný na ich fóre?

Share this post


Link to post
Share on other sites

:dntknw: Co nadelame.

Ted jsem jeste z hruzou zjistil ze mi uplne stejne blbne i F3D a s dost vrtulovejma letadlama se neda odstartovat z ranveje. F4U-4B si napriklad snadno rozmlati vrtuli o zem, Skyraidery maj nejak podezrele slabej motor. I bez vyzbroje sotva drzej ve vzduchu dost divny. Registrovanej tam jsem a jdu se zeptat. Tobe ty letadla fungujou normalne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ešte nemám nainštalovanú Koreu s novým patchom. Ale už aj padám si jednu takú urobiť :yes:

 

 

EDIT: už mám nainštalovanú Kóreu s novým patchom... Banshee nefunguje (ale na easy difficulty/FM a Germany_ce teréne lietala v pohode). Vrtuľové mašiny blbly už na ranweji... Na HARD settings. No nepáči sa mi to veru :dntknw:

Edited by kukulino

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asi prejdu na letovy model normal. Na hard ma zatim proste prilis mnoho letadel nejake problemy. Pathch toho hodne rozhodil, zvlast u vrtulovych letadel.

Tenhle fix se musi uplatnit na vechny letadla co tahaj ocas po zemi. Do MaxSteeringAngle= se musi strcit kladny cislo. Problem se skyraiderama je ze po novym patchy sou strasne podmotorovany.

Jo a muzes ukojit moji morbidni zvedavost? Co si ti dva provedli tak strasnyho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak me do prdele poslal i Capun. Moc modelu, malo casu. Litejte na normal. Spis mi vadi ze mi to mohl rict uz vcera a ne predstirat reseni. Navic nejsem jedinej kdo si u nej stezuje na stejny problemy.

:dntknw: Moc radost z toho nemam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do kelu s tým :blink:

 

Pre First Eagles jeden maník prerobil takme všetky (ak nie všetky) FM na nový štandard. Ale hold je mnoho mašín. A v mojom prípade žiadne skúsenosti s FM tweaking.

 

A je mi tooo protiii, srstííííííí na NORMAL :crazy:

 

Čo sa udialo medzi tými maníkmi neviem. Že to nie je dobré naznačovalo jednak vytvorenie vlastného fóra A-Teamu a pár diplomatických postov okolo toho. ALe prečo, to som neskúmal, tak naozaj nefim :no:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nasel jsem F7F tigercat a F8F Bearcat i M24 chafee. Super.

Tady http://www.geos-aircraft.com/

Jo a Wrench s Capunem tu chybu v bansheem a Skysnightu nasli. Musis vypnout ty "vrtulovy" motory co tocej turbinama a u skyknighta se take musi prekuchat nastaveni podvozku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJ, Geove mašiny sú parádne. Ešte pred patchom mi sekali, ale stačilo zmazať alebo vypnúť tiene. Sko je to teraz po najnovšom patchi, neviem.

 

A o tom M24 som teda nefedel :dntknw:

 

 

No a hlavne že našli tie trable v modeloch. Holt, sú to "koumáci" :biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..