Signum 0 Posted October 30, 2008 Denerwuje mnie 101 zamiast odpowiadać na wiadomości to je olewa. Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted October 30, 2008 (edited) Zrobienie nowych plikow INI troche potrwa... (cholera znowu defekt z polskimi literami...sie poprawi pozniej) Nie mamy tu zadnego samolotu o porownywalnych parametrach zeby moc na czyms bazowac. Co najwyzej Firefox jest podobny pod wzgledem predkosci moze dalo by sie chociaz silniki wykorzystac bo gra raczej nie przewiduje SCRAMJet'ow. A ty tam Signum molestuj 101tfs'a PM'ami i mailami bo nawet wersja z INI'ami od Tu-16 bym se polatal...pod warunkiem ze ma komory bombowe. Bez nich ten samolot to tylko beczka z wodorem Jak bedzie gotowy to trafienie go rakieta powinno dawac niezly efekt -wodor lepiej sie jara niz penzynka lotnicza PS tak przy okazji to Tu-360 to raczej nie to samo co Tu-2000...ten drugi to mialo byc cos w stylu X-30 czyli raczej maszynka kosmiczna a 360 to (nie)zwykly wysokoatmosferyczny bombowiec. Gdyby sie ZSRR nie rozpadl to moze dali by popalic tym amerykanskim imperialistom!!! Edited October 30, 2008 by CIACHO Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted October 30, 2008 (edited) NO DOBRZE OK WSZYSTKO BĘDZIE OK, A TAK NA MARGINESIE CIACHO CHCESZ BYĆ BETA-TESTEREM CZY CO? Bo możemy nad tym pomyśleć. Edited October 30, 2008 by Signum Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted October 30, 2008 Mowisz potrzebujecie oblatywacza...jak sie cos schrzani to tylko oblatywacz zginie Spoko zawsze pozostaje Shift+Esc Ale katapultowanie przy Mach 6 to troche powazny problem Kogo to obchodzi Tylko prosze miejsca dla palacych i jakies fajne stewardesy w standardzie Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted October 30, 2008 (edited) To będzie ta trudniejsza kwestia... Humor też przyda się ograniczyć (trochę przesadzasz) ... :yes: Edited October 30, 2008 by Signum Share this post Link to post Share on other sites
az12121 0 Posted October 30, 2008 Hehe.. Jak potrzebujecie test-pilota to ja jestem do usług. Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted October 30, 2008 (edited) Spodziewam się że az12121 będziesz potrzebny w robótkach INI (razem ze mną oczywiście), znasz się może coś na tym? (to wszystko)- prawie jak grupa modderska. PS, ciacho założe się że nie zapaliłbyś w samolocie w którym każda iskra może spowodować wybuch. Edited October 30, 2008 by Signum Share this post Link to post Share on other sites
az12121 0 Posted October 30, 2008 (edited) No na robotach z INI to jeszcze nie bardzo... Ale zaczynam się uczyć-przynajmniej w robieniu INI do samego samolotu i może awionki. Bo do kokpitu to już się w tym gubię i poza tym nie ma akurat do tego żadnego tutorialu. Edited October 30, 2008 by az12121 Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted October 31, 2008 Nie no panowie, 1 na 2 ??? Przecież łatwiej jest przetestować samolot niż go zrobić! (moim zdaniem powinno być 2 na 1 a nie że sam będzę robił ini , bez przesady panowie!) Ewentualnie mozęmy zaangażować w to kogoś jeszcze ale poco całą ehpię ("bandę") Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted October 31, 2008 Otrzymałem przez maila model LOD ale on zajmuje 500kb więc niewiem czy ma animacje, kokpit, a co dopiero jaja, Yyy to znaczy komorę bombową. Wysłałem maila z zapytaniem i liczę na odpowiedź. Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted October 31, 2008 Otrzymałem przez maila model LOD ale on zajmuje 500kb więc niewiem czy ma animacje, kokpit, a co dopiero jaja, Yyy to znaczy komorę bombową. Wysłałem maila z zapytaniem i liczę na odpowiedź. Share this post Link to post Share on other sites
az12121 0 Posted October 31, 2008 No to ja postaram się o model 3d kokpitu i jak dacie mi więcej informacji to może coś z INI Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted October 31, 2008 Poczekaj, kiedy się dowiem to dam znać. Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted October 31, 2008 Kilka fotek, przystosowałem pliki z firefox'a i proszę na maila mogę wysłać modelik z tymi plikami. Mam baaaaardzo złą wiadomość, ma pylony ale nie komory bombowej. Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted October 31, 2008 Dawaj go mi na maila Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted October 31, 2008 Dobra chyba go jeszcze pamiętam. Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted November 1, 2008 (edited) Mam pytanie CIACHO czy majstrujesz/będziesz coś przy nim majstrował? Jeżeli nie/tak to wiesz jak usunąć pozostałości po silnikach? Chodzi mi o te białe "kropki" pod kadłubem. Bo silniki już usunąłem spod kadłuba. Ps. AZ12121 wyślij mi adresa twego maila to Ci prześlę tego tupolewa. Edited November 1, 2008 by Signum Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted November 1, 2008 CZekajcie, bo troszkę sie pogubiłem, masa jest w (do plików) funtach, prędkość w ???, wysokości w stopach, a odlekłości w milach (morskich, czy lądowych?). Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted November 3, 2008 (edited) CZekajcie, bo troszkę sie pogubiłem, masa jest w (do plików) funtach, prędkość w ???, wysokości w stopach, a odlekłości w milach (morskich, czy lądowych?). Co do odległości to za bardzo nie wiem ale chyba raczej mile morskie..., prędkości są w m/s ale tak jak Ci kiedyś pisałem to są prędkości przyrządowe !!!! Jak zlikwidować te kropki niestety też nie wiem -a tak w ogóle to czym one są??? Wracając do modelu 3D to mam kilka wiadomości dobrych i złych: DOBRA: model ma 2 ogromne komory bombowe (nr animacji to 5). ZŁA: niestety w przedniej komorze otwiera się tylko jedna pokrywa -to raczej defekt na poziomie 3DSmaxa. ZŁA: nic z tym nie mogę zrobić bo mój 3DSmax 7.0 nie kuma tego pliku... Edited November 3, 2008 by CIACHO Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted November 3, 2008 (edited) Szkoda, co do tych kropek to nie są silniki ale za nimi ciągnie się wiązka dymu jak z silników. Dostałem tego tupa razem z jakimś niedokończonym data.ini również pewnie przez pośpiech nie dokończył go (niewiem w końcu kto tomcat czy 101). Edited November 3, 2008 by Signum Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted November 4, 2008 Może napisz do 101tfs'a albo Tomcat'a (w zależności kto robił ten model) żeby naprawili te pokrywy bombbeja bo bez tego model prezentuje się trochę kulawo. To chyba raczej nie jest jakaś skomplikowana naprawa więc powinni to szybko załatwić... Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted November 4, 2008 Może kiedyś indziej... Share this post Link to post Share on other sites
az12121 0 Posted November 4, 2008 U mnie działa- tylko że radziłbym póki co używać kokpitu i awioniki innej, niż firefox'a. Firefox ma awionikę wybitnie myśliwską, a Tu-360 jest BARDZO bombowy. No i kokpit z F-15(stosowany w becie firefox'a) też mi coś do tego nie podchodzi... Ja tam spróbuję użyć kokpitu i awioniki z A6A FOTI. A poza tym w rubryce detection systems w pliku DATA radzę użyć radaru z tu-16G. Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted November 5, 2008 (edited) Firefoxa zaproponowałem gdyż tylko on osiąga porównywalną prędkość. Co do innych parametrów to rzeczywiście mocno odstaje. Jest jeszcze jeden problem: Signum -na pewno kojarzysz, że gdy zapodałeś temat tego Tupolewa to któryś z GURUADMINÓW napisał, że chętnie go zestrzeli...no i właśnie to jest temat: gra jest chyba tak zrobiona że wszystkie samoloty mają poddźwiękową prędkość przelotową zwłaszcza bombowce. W misjach i kampaniach można to bez problemu ustawiać ale w single missions nie. Trzeba by poszukać tego tematu i wprowadzić coś w stylu nowej formacji tak jak jest sovietbombers tylko dać np soviethipersonicbombers i jesli to oczywiście możliwe ustawić odpowiednio wysokie prędkości na poszczególnych łejpointach. Zestrzelenie samolotu lecącego w pobliżu celu z Mach 6 nie będzie już takie proste co uatrakcyjni grę a przy okazji utrzemy nosa adminom Edited November 5, 2008 by CIACHO Share this post Link to post Share on other sites