Da_Don 1 Posted February 19, 2009 Cześć! Chłopaki, na dodatek na hipotetyczny konflikt Układu Warszawskiego i NATO w 1988 r., aby określić liczbę pułków / dywizjony i lotnisk, gdzie były one oparte w końcu 80-ych. Czy mają Państwo możliwość nadania Polska Air Force? PS Przepraszam za krzywej google-translate)) Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted February 19, 2009 (edited) Mam nadzieję że Twój polski będzie wystarczający Na początek stan około roku 1990: 1. Korpus Obrony Powietrznej (dowództwo Warszawa) 1. pułk lotnictwa myśliwskiego : Mińsk Mazowiecki (MiG-29,MiG-21PFM) 10. pułk lotnictwa myśliwskiego : Łask (MiG-21MF) 42. eskadra lotnictwa łącznikowego : Warszawa-Bemowo (An-2,Mi-2) 1. Brygada Radiotechniczna : Warszawa 3. Brygada Rakietowa OP : Warszawa (Wołchow,Newa) 2. Korpus OP (dowództwo Bydgoszcz) 2. pułk lotnictwa myśliwskiego : Goleniów (MiG-21M) 9. pułk lotnictwa myśliwskiego : Zegrze Pomorskie (MiG-21bis) 28. pułk lotnictwa myśliwskiego : Słupsk (MiG-23MF) 41. pułk lotnictwa myśliwskiego : Malbork (MiG-21MF) 43. eskadra lotnictwa łącznikowego : Bydgoszcz (An-2,Mi-2) 19. lotnicza eskadra holownicza :Bydgoszcz (TS-11,An-2,Jak-40) 2. Brygada Radiotachniczna: Bydgoszcz 4. Brygada Rakietowa OP: Gdynia (Wołchow,Newa) 26. Brygada Rakietowa OP: Gryfice (Wega,Wołchow,Newa) 3. Korpus OP (dowództwo Wrocław) 11. pułk lotnictwa myśliwskiego : Wrocław (MiG-21MF) 62. pułk lotnictwa myśliwskiego : Poznań-Krzesiny (MiG-21PFM) 44. eskadra lotnictwa łącznikowego : Wrocław (An-2.Mi-2) 3. Brygada Radiotechniczna : Wrocław 1. Brygada Rakietowa OP: Bytom (Wołchow,Newa) 79. samodzielny pułk rakietowy OP : Poznań (Wołchow,Newa) Na razie tyle. Brakuje jednostek Su-20,Su-22M4,Su-7,Lim-6bis i śmigłowców Mi-24D/W -jak znajde to dodam UPDATE Su-22M4: 6. pułk lotnictwa myśliwsko-bombowego : Piła 8. pułk lotnictwa myśliwsko-bombowego : Mirosławiec 40. pułk lotnictwa myśliwsko-bombowego : Świdwin 3. eskadra 7. pułku lotnictwa bombowo-rozpoznawczego : Powidz UPDATE Su-20: 7. pułk lotnictwa bombowo-rozpoznawczego : Powidz UPDATE Su-7BKŁ 3. pułk lotnictwa myśliwsko-bombowego : Bydgoszcz Edited February 19, 2009 by CIACHO Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted February 20, 2009 (edited) UPDATE Important! Poland had MiG-29 since July 1989 !!! Panowie Polacy poszperajcie cosik na temat Lim-6bis bo nic nie mogę znaleźć. Na bank w 88' były jeszcze w jednostkach. I jeszcze gdzie stacjonowały MiG-21R ??? Edited February 20, 2009 by CIACHO Share this post Link to post Share on other sites
az12121 0 Posted February 20, 2009 (edited) MiGi-21R były w bazach w Powidzu i Sochaczewie od około 1972 roku. W 1982 roku wszystkie MiGi-21R z Powidza przeniesiono do Sochaczewa. Limy-6bis zostały wycofane dopiero w 1992 roku. Poza tym przypuszczam, że gdyby ZSRR planował inwazję w 1988r. to mielibyśmy fulcrumy jeszcze wcześniej. I chyba mielibyśmy ich nieco więcej niż mieliśmy w 1989r. Edited February 20, 2009 by az12121 Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted February 20, 2009 Czyli wg tego co napisałeś: MiG-21R 7. pułku lotnictwa bombowo-rozpoznawczego : Powidz nadal nic nie wiem na temat jednostek Lim=6bis Share this post Link to post Share on other sites
az12121 0 Posted February 21, 2009 Poszukałem chwilę i cos znalazłem. Ostatnim użytkownikiem Lima-6bis był także 7 pułk lotnictwa bombowo-rozpoznawczego w Powidzu. Share this post Link to post Share on other sites
Da_Don 1 Posted February 23, 2009 Important! Poland had MiG-29 since July 1989 !!! I tak chęć włączenia Polski MiG-29A w kampaniyu.Esli nie błędne, byli zbrojnych z dywizjonu "Warszawa"? Share this post Link to post Share on other sites
Da_Don 1 Posted February 24, 2009 It is a pity, but I so wanted to insert the MiG-29A Poland Air Force in the campaign in 1988 if not mistaken, they were in service in the squadron "Warsaw"? Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted February 24, 2009 It is a pity, but I so wanted to insert the MiG-29A Poland Air Force in the campaign in 1988 if not mistaken, they were in service in the squadron "Warsaw"? Im sure that MiG-29 are in Mińsk-Mazowiecki -it's a small town about 40 km west from Warsaw but for the game You can put them to Warsaw. Az... suggest that if Warsaw Pact prepare to war Poland could had MiG-29 earlier! Share this post Link to post Share on other sites
Da_Don 1 Posted February 24, 2009 Dziękuję. Wystarczy w radzieckich magazyn napisał, że MiG-29 przybył do Polskich Sił Powietrznych w dywizjonu z honorowym nazywania "Warszawa". By the way, geografii Polski, wiem - Urodziłem się w Polsce. Blisko domu Nicolaus Copernicus :) Share this post Link to post Share on other sites