Wraith27 6 Posted December 12, 2008 Był sobie wczorajszy wieczorek gdy dodałem do mego WOI nowy samolocik: Cheetah C Odpaliłem gierkę i oto co zobaczyłem: Po kilku mykach stwierdziłem, że jest to problem z tym dodatkowym "pilotem" czyli kanardami, końcówką do paliwka etc. Plik ten zwie się cheetach.LOD i oczywiście nie ma w nim błędu -to gra coś błędnie odczytuje. Po chwili naprawiłem problem ale i tak powód był zaskakujący...i to jest właśnie zagadka dla was. Uprzedzam, że jest ona dosyć trudna bo nie znacie jednego faktu i wam go nie podam bo było by za łatwo No może mała podpowiedź: ustawiłem tego dodatkowego "pilota" o 10m w górę: Męczcie się a ja za jakiś czas podam odpowiedź jeśli takowa nie padnie... Do wygrania: AMRAAM między dysze :rofl: :rofl: Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted December 12, 2008 (edited) Nie takie łatwe jak sie wydaje... Czyli mamy zgadnąć jak przesunołeś tego pilota o "10 m w górę"? (bo to też zagadka ) Czy co było jego powodem? Edited December 12, 2008 by Signum Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted December 12, 2008 Nie takie łatwe jak sie wydaje... Czyli mamy zgadnąć jak przesunołeś tego pilota o "10 m w górę"? (bo to też zagadka ) Czy co było jego powodem? NIE NIE NIE przesunięcie w górę to tylko zmiana pozycji w osi Z .Pytanie jest dlaczego zamiast kanardów, końcówki do paliwka etc wyświetla się model innego samolotu. Przesunąłem go w górę żeby go było lepiej widać Share this post Link to post Share on other sites
+lindr2 19 Posted December 12, 2008 Był sobie wczorajszy wieczorek gdy dodałem do mego WOI nowy samolocik: Cheetah COdpaliłem gierkę i oto co zobaczyłem: Po kilku mykach stwierdziłem, że jest to problem z tym dodatkowym "pilotem" czyli kanardami, końcówką do paliwka etc. Plik ten zwie się cheetach.LOD i oczywiście nie ma w nim błędu -to gra coś błędnie odczytuje. Po chwili naprawiłem problem ale i tak powód był zaskakujący...i to jest właśnie zagadka dla was. Uprzedzam, że jest ona dosyć trudna bo nie znacie jednego faktu i wam go nie podam bo było by za łatwo No może mała podpowiedź: ustawiłem tego dodatkowego "pilota" o 10m w górę: Męczcie się a ja za jakiś czas podam odpowiedź jeśli takowa nie padnie... Do wygrania: AMRAAM między dysze :rofl: :rofl: Wszystko bardzo prosto: skopiowałeś cheetah.bmp, cheetah.lod, cheetah_pylons.bmp, cheetah_pylons.lod w aktówkę AIRCRAFT (w korzeń, nie do aktówki cheetah)? Myślę nie ma, dlatego, że bez modelu pilota samolot postawi na jego miejsce sam siebie, a ponieważ skopiowałeś tekstury on będzie białym. Share this post Link to post Share on other sites
az12121 0 Posted December 12, 2008 Ja za to mam inny problem. Otóż: Zainstalowałem prerelease packa 4 lindr'a, gdzie jest dodoane multum SAMów. I przez te SAMy wyskakuje mi podczas ładowania błąd systemowy i gra się wyłącza. Jestem pewien, że to przez SAMy, gdyż po ich usunięciu wszystko działa. Co teraz mam zrobić? Share this post Link to post Share on other sites
+lindr2 19 Posted December 12, 2008 Ja za to mam inny problem.Otóż: Zainstalowałem prerelease packa 4 lindr'a, gdzie jest dodoane multum SAMów. I przez te SAMy wyskakuje mi podczas ładowania błąd systemowy i gra się wyłącza. Jestem pewien, że to przez SAMy, gdyż po ich usunięciu wszystko działa. Co teraz mam zrobić? spróbuj oto to http://www.filefactory.com/file/ca8384/n/GroundObject_rar , u mnie wszystko pracuje P .S. dla MiG-29BM [LeftWing] ..... ;Cmq=-0.8369 ;Cmad=-0.8878 Cmq=-0.1369 Cmad=-0.1878 [RightWing] ;Cmq=-0.8369 ;Cmad=-0.8878 Cmq=-0.1369 Cmad=-0.1878 Share this post Link to post Share on other sites
az12121 0 Posted December 12, 2008 Z tymi SAMami już OK Dzięki Lindr! Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted December 13, 2008 Ja się poddaje musiał być jakiś błąd w modelu, może lindr2 ma rację. Share this post Link to post Share on other sites
+Stary 2,427 Posted December 14, 2008 Proste Cały Cheetah C jest zrobiony jako fałszywy "drugi pilot" i nałożony żeby pasował do Miraża... nie tylko końcówka do paliwa i kanardy. trochę to lamerskie, ale cóż tam... A brak teksturki? Albo pliki powędrowały nie tam gdzie trzeba, albo coś z błędnym wpisem w plikach DATA lub konflikt LOD Share this post Link to post Share on other sites
Wraith27 6 Posted December 14, 2008 (edited) Ok...niektórzy byli blisko lub sugerowali że to było moje umyślne działanie co nie jest prawdą... A więc tak: Jakiś miesiąc czy dwa temu pomyślałem, że skoro jest uzbrojenie dla samolotów RPA z lat 90 i 2000'nych to przydałby się Cheetah...Zrobiłem go ( a konkretnie wersję E ) w najprostszy możliwy sposób -wziąłem model Nesher'a ( oryginalny z WOI ) i zrobiłem jego kopię z nazwą "Cheetah" -to oczywiście nazwa folderu i głównego pliku ini. Pozmieniałem troszkę w plikach ini i miałem namiastkę Cheetah'a . A więc był folder "Cheetah" a w nim tylko skin i pliki ini -żadnych LOD'ów bo do Nesher'a są one w kocie. Jak wiecie plik do Cheetah'a wersji C dodający kanardy i inne ustrojstwa zwie się Cheetah.LOD . Z jakiegoś nieznanego mi powodu gra zamiast wczytać ten plik wczytuje w jego miejsce mojego Cheetah'a wersji E i to on właśnie widnieje na zdjęciu jako ten drugi samolot.... Problem się rozwiązał po zmianie nazwy folderu i głównego pliku ini mojego Cheetah'a z "Cheetah" na "Cheetah E" No i tyle... PS. To se chyba sam tego AMRAAM'a poślę :rofl: PS2. Troszkę z innej beczki: W tym nowym weaponpacku co to ma wszystkie rzeczy w folderach znalazłem rakietę która wygląda mi na używaną w systemie S-300. Wiem, że ktoś nad nim pracuje ale chyba jeszcze nie jest do pobrania...więc skąd ten pocisk...-może coś przegapiłem Edited December 14, 2008 by CIACHO Share this post Link to post Share on other sites
az12121 0 Posted December 14, 2008 W tym nowym weaponpacku Którym weaponpacku? Share this post Link to post Share on other sites
+lindr2 19 Posted December 14, 2008 Wiem o trzech rakietach dla S-300 1) krizis zrobił 5V55R 2) 101FS zrobił HHQ-9 3) w nowym WP jestem SA_10B_grumble_miSSILE, a oto tego autora nie znam, to ktoś z Mirage Factory. Share this post Link to post Share on other sites
az12121 0 Posted December 19, 2008 A ja mam kolejną ciekawą "zagadkę" do rozwiązania. Otóż: Wczoraj zainstalowałem najnowszego patch'a do mojego WOE. Wszystko niby w porządku tylko... Tylko teraz uległy częściowemu, aczkolwiek znaczącemu poplątaniu przypisy klawiszy czyli tzw. controlsy. Wszystko było by w porządku, gdyby udało się je z powrotem przywrócić do ładu. Ale się nie da. I tak pomimo zmiany w pliku z przypisami nie mogę na przykład odpalić rakiety, bo okazuje się, że odchylają się klapy. Przestawiłem odpalenie wybranej broni z entera na np Num 0. I to samo. Wciskam Num 0, a ten pokazuje mi że klapy odchylone. To samo na przykład z wyborem broni A-G [\] Wtedy natomiast włącza mi airbrake'i. Oraz wiele innych Zmianie nie uległy natomiast mn. strzał z działka [spacja] ,czy sterowanie samolotem, czy zmiana widoków. Share this post Link to post Share on other sites
Signum 0 Posted December 20, 2008 To może coś z plikiem Aircraftobject.ini ? Share this post Link to post Share on other sites
az12121 0 Posted December 20, 2008 Nie wiem- przeinstalowałem WOE i zainstalowałem patch'a z września. Wszystko jest już w porządku. Ale ciekawe co to mogło być ? Share this post Link to post Share on other sites