Wraith27 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Był sobie wczorajszy wieczorek gdy dodałem do mego WOI nowy samolocik: Cheetah C Odpaliłem gierkę i oto co zobaczyłem: Po kilku mykach stwierdziłem, że jest to problem z tym dodatkowym "pilotem" czyli kanardami, końcówką do paliwka etc. Plik ten zwie się cheetach.LOD i oczywiście nie ma w nim błędu -to gra coś błędnie odczytuje. Po chwili naprawiłem problem ale i tak powód był zaskakujący...i to jest właśnie zagadka dla was. Uprzedzam, że jest ona dosyć trudna bo nie znacie jednego faktu i wam go nie podam bo było by za łatwo No może mała podpowiedź: ustawiłem tego dodatkowego "pilota" o 10m w górę: Męczcie się a ja za jakiś czas podam odpowiedź jeśli takowa nie padnie... Do wygrania: AMRAAM między dysze :rofl: :rofl: Quote
Signum Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 (edited) Nie takie łatwe jak sie wydaje... Czyli mamy zgadnąć jak przesunołeś tego pilota o "10 m w górę"? (bo to też zagadka ) Czy co było jego powodem? Edited December 12, 2008 by Signum Quote
Wraith27 Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 Nie takie łatwe jak sie wydaje... Czyli mamy zgadnąć jak przesunołeś tego pilota o "10 m w górę"? (bo to też zagadka ) Czy co było jego powodem? NIE NIE NIE przesunięcie w górę to tylko zmiana pozycji w osi Z .Pytanie jest dlaczego zamiast kanardów, końcówki do paliwka etc wyświetla się model innego samolotu. Przesunąłem go w górę żeby go było lepiej widać Quote
+lindr2 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Był sobie wczorajszy wieczorek gdy dodałem do mego WOI nowy samolocik: Cheetah COdpaliłem gierkę i oto co zobaczyłem: Po kilku mykach stwierdziłem, że jest to problem z tym dodatkowym "pilotem" czyli kanardami, końcówką do paliwka etc. Plik ten zwie się cheetach.LOD i oczywiście nie ma w nim błędu -to gra coś błędnie odczytuje. Po chwili naprawiłem problem ale i tak powód był zaskakujący...i to jest właśnie zagadka dla was. Uprzedzam, że jest ona dosyć trudna bo nie znacie jednego faktu i wam go nie podam bo było by za łatwo No może mała podpowiedź: ustawiłem tego dodatkowego "pilota" o 10m w górę: Męczcie się a ja za jakiś czas podam odpowiedź jeśli takowa nie padnie... Do wygrania: AMRAAM między dysze :rofl: :rofl: Wszystko bardzo prosto: skopiowałeś cheetah.bmp, cheetah.lod, cheetah_pylons.bmp, cheetah_pylons.lod w aktówkę AIRCRAFT (w korzeń, nie do aktówki cheetah)? Myślę nie ma, dlatego, że bez modelu pilota samolot postawi na jego miejsce sam siebie, a ponieważ skopiowałeś tekstury on będzie białym. Quote
az12121 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Ja za to mam inny problem. Otóż: Zainstalowałem prerelease packa 4 lindr'a, gdzie jest dodoane multum SAMów. I przez te SAMy wyskakuje mi podczas ładowania błąd systemowy i gra się wyłącza. Jestem pewien, że to przez SAMy, gdyż po ich usunięciu wszystko działa. Co teraz mam zrobić? Quote
+lindr2 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Ja za to mam inny problem.Otóż: Zainstalowałem prerelease packa 4 lindr'a, gdzie jest dodoane multum SAMów. I przez te SAMy wyskakuje mi podczas ładowania błąd systemowy i gra się wyłącza. Jestem pewien, że to przez SAMy, gdyż po ich usunięciu wszystko działa. Co teraz mam zrobić? spróbuj oto to http://www.filefactory.com/file/ca8384/n/GroundObject_rar , u mnie wszystko pracuje P .S. dla MiG-29BM [LeftWing] ..... ;Cmq=-0.8369 ;Cmad=-0.8878 Cmq=-0.1369 Cmad=-0.1878 [RightWing] ;Cmq=-0.8369 ;Cmad=-0.8878 Cmq=-0.1369 Cmad=-0.1878 Quote
Signum Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Ja się poddaje musiał być jakiś błąd w modelu, może lindr2 ma rację. Quote
+Stary Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Proste Cały Cheetah C jest zrobiony jako fałszywy "drugi pilot" i nałożony żeby pasował do Miraża... nie tylko końcówka do paliwa i kanardy. trochę to lamerskie, ale cóż tam... A brak teksturki? Albo pliki powędrowały nie tam gdzie trzeba, albo coś z błędnym wpisem w plikach DATA lub konflikt LOD Quote
Wraith27 Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 (edited) Ok...niektórzy byli blisko lub sugerowali że to było moje umyślne działanie co nie jest prawdą... A więc tak: Jakiś miesiąc czy dwa temu pomyślałem, że skoro jest uzbrojenie dla samolotów RPA z lat 90 i 2000'nych to przydałby się Cheetah...Zrobiłem go ( a konkretnie wersję E ) w najprostszy możliwy sposób -wziąłem model Nesher'a ( oryginalny z WOI ) i zrobiłem jego kopię z nazwą "Cheetah" -to oczywiście nazwa folderu i głównego pliku ini. Pozmieniałem troszkę w plikach ini i miałem namiastkę Cheetah'a . A więc był folder "Cheetah" a w nim tylko skin i pliki ini -żadnych LOD'ów bo do Nesher'a są one w kocie. Jak wiecie plik do Cheetah'a wersji C dodający kanardy i inne ustrojstwa zwie się Cheetah.LOD . Z jakiegoś nieznanego mi powodu gra zamiast wczytać ten plik wczytuje w jego miejsce mojego Cheetah'a wersji E i to on właśnie widnieje na zdjęciu jako ten drugi samolot.... Problem się rozwiązał po zmianie nazwy folderu i głównego pliku ini mojego Cheetah'a z "Cheetah" na "Cheetah E" No i tyle... PS. To se chyba sam tego AMRAAM'a poślę :rofl: PS2. Troszkę z innej beczki: W tym nowym weaponpacku co to ma wszystkie rzeczy w folderach znalazłem rakietę która wygląda mi na używaną w systemie S-300. Wiem, że ktoś nad nim pracuje ale chyba jeszcze nie jest do pobrania...więc skąd ten pocisk...-może coś przegapiłem Edited December 14, 2008 by CIACHO Quote
az12121 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 W tym nowym weaponpacku Którym weaponpacku? Quote
+lindr2 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Wiem o trzech rakietach dla S-300 1) krizis zrobił 5V55R 2) 101FS zrobił HHQ-9 3) w nowym WP jestem SA_10B_grumble_miSSILE, a oto tego autora nie znam, to ktoś z Mirage Factory. Quote
az12121 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 A ja mam kolejną ciekawą "zagadkę" do rozwiązania. Otóż: Wczoraj zainstalowałem najnowszego patch'a do mojego WOE. Wszystko niby w porządku tylko... Tylko teraz uległy częściowemu, aczkolwiek znaczącemu poplątaniu przypisy klawiszy czyli tzw. controlsy. Wszystko było by w porządku, gdyby udało się je z powrotem przywrócić do ładu. Ale się nie da. I tak pomimo zmiany w pliku z przypisami nie mogę na przykład odpalić rakiety, bo okazuje się, że odchylają się klapy. Przestawiłem odpalenie wybranej broni z entera na np Num 0. I to samo. Wciskam Num 0, a ten pokazuje mi że klapy odchylone. To samo na przykład z wyborem broni A-G [\] Wtedy natomiast włącza mi airbrake'i. Oraz wiele innych Zmianie nie uległy natomiast mn. strzał z działka [spacja] ,czy sterowanie samolotem, czy zmiana widoków. Quote
Signum Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 To może coś z plikiem Aircraftobject.ini ? Quote
az12121 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Nie wiem- przeinstalowałem WOE i zainstalowałem patch'a z września. Wszystko jest już w porządku. Ale ciekawe co to mogło być ? Quote
Recommended Posts