Jump to content
Sign in to follow this  
AceWardie1993

X-fire not working in Forgotten Battles?

Recommended Posts

On the X-fire site ive noticed a guy has taken in-game photos and videos using X-fire, and id like to do that. but i notice X-fire wont take pictures and videos for me, why could this be and how do i solve it, id like to do let's plays of Forgotten Battles and take pics of planes etc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does your list of games in Xfire say "Il-2 Sturmovik Collection"? That covers pretty much every version of the game other than CloD. If it doesn't, you won't be able to do a thing. You need to get Xfire to recognize the game.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll admit it's been forever since I tried to take a pic in Il-2 with Xfire (it's been a year since I played it period). Are you using default scroll lock + s as the mapping? You didn't map scroll lock within Il-2 did you?

 

I'm stumped.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll admit it's been forever since I tried to take a pic in Il-2 with Xfire (it's been a year since I played it period). Are you using default scroll lock + s as the mapping? You didn't map scroll lock within Il-2 did you?

 

I'm stumped.

the screenshot button is CTRL-S, and the video button is F12, and ive made sure that neither of them do in-game things, it also wont show x-fire ingame, which shows me it isnt working, which is CTRL-X, and that dont do owt in the game either, i made sure of it

Edited by AceWardie1993

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just did a test. I can confirm Xfire 2.0 (the in-game overlay) doesn't work, although I don't know that it ever did. Not all games support it. I also didn't get any screenshots. Xfire did detect I was in the game, though, my G15 keyboard display confirmed that.

 

No idea what the deal is, maybe some versions of Il-2 work and others don't, or maybe it was older versions of Xfire that did.

 

Ok...I took a look and figured it out. Typical Xfire screwup.

The xfire_games.ini file is wrong. It's located in C:\ProgramData\Xfire (which is a hidden folder, you may need to ensure you can hidden files and folders to get in there).

Search the file and you'll find these 3 entries:

 

[4214_1]
LongName=IL-2 Sturmovik Collection
ShortName=il2fb
LauncherDirKey=HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ubi Soft\IL-2 Sturmovik Forgotten Battles\directory
LauncherExe=il2fb.exe
LauncherUsernameArgs=-name "%UA_GAME_HOST_USERNAME%"
LauncherNetworkArgs=%UA_GAME_HOST_NAME%:%UA_GAME_HOST_PORT% %UA_LAUNCHER_USERNAME_ARGS%
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS% %UA_LAUNCHER_NETWORK_ARGS%
ServerStatusType=IL2

 

[4214_2]
LongName=IL-2 Sturmovik Collection
ShortName=il2fb
LauncherDirKey=HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Valve\Steam\InstallPath
LauncherExe=steam.exe
DetectExe=SteamApps\common\il 2 sturmovik 1946\il2fb.exe
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% -applaunch 15320 %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS%
InGameRenderer[0]=OGL
InGameRenderer[1]=D3D8
InGameFlags[0]=ENABLE_MOUSE|USE_DINPUT1|USE_DINPUT_MOUSE
InGameFlags[1]=ENABLE_MOUSE|USE_DINPUT1|USE_DINPUT_MOUSE

 

[4214_3]
LongName=IL-2 Sturmovik Collection
ShortName=il2fb
LauncherDirKey=HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946\Installdir
LauncherExe=il2fb.exe
LauncherUsernameArgs=-name "%UA_GAME_HOST_USERNAME%"
LauncherNetworkArgs=%UA_GAME_HOST_NAME%:%UA_GAME_HOST_PORT% %UA_LAUNCHER_USERNAME_ARGS%
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS% %UA_LAUNCHER_NETWORK_ARGS%
ServerStatusType=IL2

 

 

The middle entry is for the Steam version, the other 2 are for disc-based versions, both FB and 1946. You should see instantly that the issue is the xfire 2.0 stuff is only listed for the Steam version. The solution is twofold:

 

Copy these lines:

InGameRenderer[0]=OGL
InGameRenderer[1]=D3D8
InGameFlags[0]=ENABLE_MOUSE|USE_DINPUT1|USE_DINPUT_MOUSE
InGameFlags[1]=ENABLE_MOUSE|USE_DINPUT1|USE_DINPUT_MOUSE

 

And place them at the end of the other 2 entries. I can't tell you which one because I don't know how Xfire is detecting your game. In my case, it was the first one and not the 3rd that needed those lines. Save that file, then re-run "detect games" in Xfire--important part because if you don't it won't work.

 

After I added those 4 lines to the first entry, when I started Il-2 I saw the Xfire window pop up in the lower right, and after I hit ScrLk+S in game I was presented with the screenshot window on exiting Il-2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.