+Monty CZ 209 Posted March 11, 2009 Občas mám pocit, že je těch F-něco Su-něco trochu moc a pak jsem narazil na screenshot Honzy Tůmy z mapy "Sudetenland". No nedá mi to abych se nepochlubil :-) je to zatím začátek po dvou dnech práce, ale jestli bude o víkendu hnusně, třeba pokročím :-) Problém bude jako vždy s tím naučit to lítat tak jak má... nemáte někdo nějaké zdroje ze kterých by se dalo čerpat? Monty Share this post Link to post Share on other sites
kukulino 1 Posted March 11, 2009 (edited) Chalani z Letky 13 (a dalsi) robili na B-534 do sturmovika. Co konkretne by bolo treba? Skusim sa tam opytat. Ta Tvoja vypada uz teraz nadherne Edited March 11, 2009 by kukulino Share this post Link to post Share on other sites
+76.IAP-Blackbird 3,557 Posted March 11, 2009 Hey very nice, will download it when it`s ready.. still waiting for a il2 version Share this post Link to post Share on other sites
+Monty CZ 209 Posted March 11, 2009 Do fóra letky 13 chodím "opisovat" :-) Hodil by se mi nějaký popis toho "jak se to chovalo za letu". Nějaký povídání pilotů o tom jak s tím lítali, jak se s tím zatáčelo jakou stoupavost to mělo a tak. Přeci jen když se dá v tabulkách najít jen cestovní/maximální rychlost dostup atp těžko z toho udělám letovej model odpovídající originálu. Když jsem dělal delfínka sehnal jsem někde vzpomínky pilota na to jak lítal, když se přetáhl, jak se choval a to se hned jinak pracuje :-) Jestli se budou chtít chlapi z letky 13 podělit o znalosti, bylo by to fajn. 76.IAP-Blackbird: question is, which version will be ready first :-) I hope that mine of course. Share this post Link to post Share on other sites
+76.IAP-Blackbird 3,557 Posted March 11, 2009 I can llok for a flightmanual but very hard to find, ever looked in a museum... technicke Museum na vaclavaku v Praze ;-) Share this post Link to post Share on other sites
kukulino 1 Posted March 12, 2009 Opytate :yes: Fcil uz len cakat na odpoved http://www.letka13.sk/forum/viewtopic.php?f=18&t=5196 Share this post Link to post Share on other sites
mkubani 0 Posted March 12, 2009 Prikladam data, ktore sa mi podarilo krvopotne pozbierat z dostupnych publikacii a mojej sukromnej zbierky o Avii. Zaroven poprosim nekopirovat textury kokpitu (ovladaci panel, budiky, atd.), ktore sme pripravili exkluzivne pre IL-2. Mozu posluzit ako predloha - referencia, ale nie ako priamy copy/paste material. Nedavam na to suhlas. Dakujem, za respektovanie nasich autorskych prav. Bohuzial, uz sa to raz stalo pri mode do OF. Preto ten negativny postoj z mojej strany. http://acsr1938.blog.cz/galerie/acsr/letadla/20372292 Dakujem. M.K z Letky 13 Guide by Martin Kubani 2 AVIA B-534-IV (IV. production series) Basic specification Wingspan: 9.40m Length: 8.10 m Height: 3.15 m Wing area: 23.56 m2 Wing surface load: 78 kg/m2 Empty weight: 1460 kg Take off weight: 1980 kg Flight Performance Max. ceiling: 10 600 m Max. range: 600 km Maximum speed – fully loaded and equipped plane without bombs: at 100 m @ 2400 RPM = 380 km/h at 4000 m @ 2200 RPM = 363 km/h Minimal speed: 120 km/h Stall speed: cca 100 km/h Optimal cruising speed: at 4000 m = 300 km/h Maximum structural dive speed: 650 - 670 km/h Initial climb rate: 16 m/s Climb: to 5000 m = 5.3 min to 8000 m = 12 min to 9000 m = 17 min Optimal speed for climbing: 150 – 180 km/h Left horizontal turn: best performed at 230 – 250 km/h Right horizontal turn: best performed at 170 – 200 km/h (no further data available) Spin behavior: Avia had a very pilot friendly spin behavior. Based on test performed in 1935 Avia’s could be easily recovered from either left or right spin by itself without even pilot touching the controls after about 2-3 turns. (L+K #2/1971 and Avia pilot manual) Take off distance: 85 m Landing distance: 300 m – optimal speed 130 – 140 km/h Guide by Martin Kubani 3 Engine Engine: Avia 12 Ydrs (license built Hispano-Suiza 12 Ydrs), 12 cylinder, liquidcooled inline engine with compressor and reduction gear of 2:3 rate. The cylinder volume was 36.05 liters. Engine power: normal output: 478 kW = 650 HP start up output @ 2400 RPM = 850 HP maximum output at sea level: 552 kW = 750 HP for 2 minutes maximum output at 3000 m: 625 kW = 850 HP for 30 minutes Mixture control: to be engaged over 6000 m Fuel, Oil, Water Fuel tank capacity: 347 liters = 235 kg (located behind the engine) = cca 1 h 45 min Oil: 38 liters = 25 kg Water: 73 liters = 73 kg Armament Armament: 4 x machine gun (vz.30) caliber 7,92mm with rate of fire 1100 rounds/min Ammunition: 1200 = 4x 300 rounds per gun = cca 30 seconds of fire Ammunition loading: alternative – regular, armour piercing and incendiary rounds Armoured piercing rounds were able to pierce 5 mm armour sheet from 200 m or 10 mm concrete from 50 m. Tracers: red tracers, no smoke tracers Empty ammo cartridges were kept inside the fuselage and not ejected from the plane. Engine Fire Extinguisher Yes, automatic engine fire extinguisher Kubat vz. 30 containing 8 kg of tetrachlormethane pressurized to 1 Mpa (10 atm). Trim Yes, elevator trim only. Propeller Ground-adjustable Letov Hd-43 propeller of 3.1 m in diameter. Guide by Martin Kubani Share this post Link to post Share on other sites
kukulino 1 Posted March 12, 2009 Hoj Maťo, vitaj u nás na CombatACE Ďakujem za podrobnú odpoveď Čo sa týka textúr kokpitu Vašej Avie, je to jasné :yes: Neviem či Pavel (Monty) bude robiť komplet nový kokpit, alebo sa použije kokpit z nejakej inej už existujúcej mašiny v SFP1 svete. To nám dúfam prezradí, predsa len je Avia zatial vo veľmi skorom WIP štádiu. Ešte raz VELIKÁNSKE ĎAKUJEME :fans: PS: Monty, hoď oko aj na forum Letky 13, kde Matwej referuje na L+K a Martin postol link na ďalši referenčny materiál. Share this post Link to post Share on other sites
+Monty CZ 209 Posted March 12, 2009 Vďaka chlapi :-) s tímhle infem od Martina už se dá něco udělat. Kokpit budu dělat novej a nebojte textury taky, nemůžu přece dělat avii s kokpitem z A-4ky :-)...a rozhodl jsem se, že engine podrobím pokusům o maximální komplexnost damage modelu :-) Je třeba prozkoumat jakej engine vlastně bude ten pravej - Honza Tuma dělá Sudetenland pro FE, ale co psal TK mělo by to být po posledním patchi vpodstatě jedno. Monty Hoj Maťo, vitaj u nás na CombatACE Ďakujem za podrobnú odpoveď Čo sa týka textúr kokpitu Vašej Avie, je to jasné :yes: Neviem či Pavel (Monty) bude robiť komplet nový kokpit, alebo sa použije kokpit z nejakej inej už existujúcej mašiny v SFP1 svete. To nám dúfam prezradí, predsa len je Avia zatial vo veľmi skorom WIP štádiu. Ešte raz VELIKÁNSKE ĎAKUJEME :fans: PS: Monty, hoď oko aj na forum Letky 13, kde Matwej referuje na L+K a Martin postol link na ďalši referenčny materiál. Share this post Link to post Share on other sites
+Monty CZ 209 Posted March 12, 2009 (edited) Teda chlapi na textury nejsem moc odborník, ale tu jednodušší část už mám snad za sebou :-) (tím myslím křídla) Monty Edited March 12, 2009 by Monty CZ Share this post Link to post Share on other sites
kukulino 1 Posted March 13, 2009 No šak to vypadá k zulíbání :good: Už je hotová, nie? Share this post Link to post Share on other sites
mkubani 0 Posted March 13, 2009 Honzu Tumu poznam. Robil mody aj pre EAW. Fajn chlapik. Mozes dat nejaky link na ten Sudetenland? Damage nasej Avie: http://img238.imageshack.us/img238/8763/grab0017ke1.jpg Share this post Link to post Share on other sites
+Monty CZ 209 Posted March 13, 2009 Našel jsem to tady: http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topi...ver_closer.html Honzu Tumu poznam. Robil mody aj pre EAW. Fajn chlapik. Mozes dat nejaky link na ten Sudetenland? Damage nasej Avie: http://img238.imageshack.us/img238/8763/grab0017ke1.jpg Já jsem ještě pořád na začátku, ale co víc si po 6ti dnech přát :-) Kdesi nad střední evropou.... Monty Share this post Link to post Share on other sites
vrkuboy 0 Posted March 14, 2009 Tak teď mě padla čelist na zem vypadá to zatím výborně Share this post Link to post Share on other sites
+Monty CZ 209 Posted March 16, 2009 Ze zprávy komise MNO: Dne 15.3. na letišti leteckého podniku Avia v Letňanech proběhl zkušební zálet nového stihacího letadla pro československé letectvo. Při pojížděcích zkouškách se projevily nadměrné reakce na klopivý moment vrtule, které však pilot dokázal eliminovat výchylkou kormidel. Povětrnostní podmínky byly v době konání zkoušky ideální, komise proto souhlasila s provedením zkušebního vzletu. Po dosažení rychlosti cca 100 km/h zvedl letoun ocasní plochy. v té chvíli se vliv bočení zvýšil a na zásah pilota stroj reagoval sklopením předku natolik, že došlo ke kontaktu vrtule se vzletovou drahou, jejímu zničení a poškození motorového lože. Pilot motor okamžitě vypnul a přitáhl, aby zabránil převrácení. Stroj měl v té chvíli již takovou rychlost, že došlo ke vzletu. S vypnutým motorem pilot převedl stroj do klouzavého letu a po stech metrech přistál Díky včasnému zásahu pilota, došlo pouze k menším škodám, které budou během týdne odstraněny. Za zdroj nevhodného chování letounu byla označena použitá pevná dřevěná vrtule, proto budou další zkoušky prováděny s novou kovovou vrtulí, zkonstruovanou továrnou Letov. Monty CZ :-) Share this post Link to post Share on other sites
kukulino 1 Posted March 16, 2009 Monty!!!!! Veď je FANTASTICKÁ :Yahoo: Share this post Link to post Share on other sites
+Monty CZ 209 Posted March 19, 2009 Tak už mi to trochu lítá, přidal jsem i kulomety a začal avii systematicky ničit: můj poznatek je ten, že se 4ma kulometama toho člověk moc nesestřelí (alespoň v enginu) Bude to chtít Bk-534 :-) Share this post Link to post Share on other sites
+Monty CZ 209 Posted March 23, 2009 Tak jsem víkend věnoval pilování letového modelu. V mém případě to je jak krumpáčem vytesávat švýcarský hodinky, ale výsledek už se dá zkousnout. b534_1.wmv fungují videa? jestli jo tak si to můžete prohlídnout MontyCZ Share this post Link to post Share on other sites
+76.IAP-Blackbird 3,557 Posted March 23, 2009 Those are great pics an dIve testflown it, good work on the model, realy detailed damage model.. had a dogfight with a F-15... realy scary thing.! Keep it coming! Share this post Link to post Share on other sites
+Monty CZ 209 Posted March 24, 2009 Dokážete si představit že bombardovali s 10kg bombami? jak velkou účinnost to asi mělo? Share this post Link to post Share on other sites
kukulino 1 Posted March 24, 2009 No demoralizujúcu možno značnú. Dnes som väčšinu dňa nebol doma a zajtra musim vypadnúť na celý deň a zrejme aj večer, takže report z beta testu spravim potom. Share this post Link to post Share on other sites
kukulino 1 Posted March 27, 2009 Monty, na aku obtiaznost je FM optimalizovany, na HARD ci NORMAL? Share this post Link to post Share on other sites
+Monty CZ 209 Posted March 27, 2009 Monty, na aku obtiaznost je FM optimalizovany, na HARD ci NORMAL? Mám nastaveno HARD, při startu to táhne doleva, to se musí kontrovat ale po startu už je to ok.. nebo je něco špatně? Monty Share this post Link to post Share on other sites
+Monty CZ 209 Posted March 27, 2009 Mám nastaveno HARD, při startu to táhne doleva, to se musí kontrovatale po startu už je to ok.. nebo je něco špatně? Monty Ještě jsem to zkusil ve First Eagles a taky ok na hard...mám vše patchnuto na oct2008 Monty Share this post Link to post Share on other sites