Jump to content
Sign in to follow this  
AGOSTINO

Afterburner effect disappeared after installing December 2009 Updates!

Recommended Posts

After installing the December 2009 Updates, my F-23A, and F-22A aircrafs, does not have the afterburner effect!!mega_shok.gif

 

How do you solve this problem?? please.gif

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

see if this helps check the data ini. under [engine]emitter,now make sure the effect is in the effects folder.ie AfterburnerEmitterName=AfterburnerEmitter <=this is the effect in game

 

if not we'll keep trying

 

Kansas Coyote -D-

Share this post


Link to post
Share on other sites

see if this helps check the data ini. under [engine]emitter,now make sure the effect is in the effects folder.ie AfterburnerEmitterName=AfterburnerEmitter <=this is the effect in game

 

if not we'll keep trying

 

Kansas Coyote -D-

 

 

I have this:

 

[Engine1]

ReferenceName=General Electric F120-GE-100

SystemType=JET_ENGINE

 

.................................

.................................

.................................

.................................

 

AfterburnerNodeName=Afterburner_L

AfterburnerEmitterName=F23AfterburnerEmitter <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

AfterburnerEffectSize=0.8

MinExtentPosition=-1.65,-3.80,0.63

MaxExtentPosition=-0.55,-6.70,-0.50

FireSuppression=TRUE

 

 

And I have the F23AfterburnerEmitter.ini and F23AFTERBURNERFIRE.tga in the Effects folder,

but it not work!!! sorry.gif

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because the way the Dec 09 patch handles certain TGAs (HUD and AB effects) is slightly different.

 

Learn how the effects are different (recommend extracting the stock F-15A AB effect) and then make the appropriate changes.

 

We learn by doing.

 

FC

Edited by FastCargo

Share this post


Link to post
Share on other sites

You could just use a stock AB effect for now - they're pretty darn good! Or try a re-install of those two fine aircraft and see if the instructions remind you of what goes where (in case that's the problem).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hay all

First you need to add this line before anything else as below.

 

 

[AfterburnerMaterial]

EffectShaderName=twColor1.fx <---------------Add this Line in whatever AfterBurnerEffects ini your using.

DepthBufferCheck=TRUE

DepthBufferWrite=FALSE

IgnoreRenderOrder=FALSE

AlphaTestEnabled=FALSE

LightEnabled=FALSE

UseLightLevel=FALSE

SpecularEnabled=FALSE

EmissiveEnabled=FALSE

AmbientColor=1.000000,1.000000,1.000000,1.000000

DiffuseColor=1.000000,1.000000,1.000000,1.000000

ZBufferOffset=2.000000

PriorityLevel=3

BlendOp=BLEND_INV_SRC_ALPHA_ADD_SRC

NumTextureStages=1

TextureStage[01].TextureName=AFTERBURNERFIRE.tga

TextureStage[01].MipMap=FALSE

TextureStage[01].FilterEnabled=TRUE

TextureStage[01].StageColorOp=TEXTURE_MODULATE_DIFFUSE

TextureStage[01].StageAlphaOp=TEXTURE_MODULATE_DIFFUSE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because the way the Dec 09 patch handles certain TGAs (HUD and AB effects) is slightly different.

 

Learn how the effects are different (recommend extracting the stock F-15A AB effect) and then make the appropriate changes.

 

We learn by doing.

 

FC

 

 

You could just use a stock AB effect for now - they're pretty darn good! Or try a re-install of those two fine aircraft and see if the instructions remind you of what goes where (in case that's the problem).

 

 

I'll try it!!!! Salute.gif Thank tuo very much!!!! bowdown2.gif

 

One More thing

 

Make sure after the Dec 2009 update, make sure that you're not using and old PARTICLESYSTEM.INI

in the Mods "Flight" Directory.

 

Thank you!!! good.gif

 

You could just use a stock AB effect for now - they're pretty darn good! Or try a re-install of those two fine aircraft and see if the instructions remind you of what goes where (in case that's the problem).

 

 

I'll try it!!!! good.gif Thank tuo very much!!!! ok.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because the way the Dec 09 patch handles certain TGAs (HUD and AB effects) is slightly different.

 

FC

 

 

For AB effects o.k., now I know!!!! good.gif

 

But for HUD?? blink.gif I don't know!! dntknw.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sigh, so many changes which breaks the mods.

Nothing major though but there's a lot of work involved. I'm getting tired.

Edited by jomni

Share this post


Link to post
Share on other sites

now, that's not a fair comment

 

the changes don't break the mods

 

The changes birng support to new technologies and improve the games

 

yes, right after patching, some mods don't work anymore but there is most often than not a way to fix it....so it 's even better afterwards!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well broken thing can be fixed. good.gif

Just don't want to continue fixing them myself. (Lazy)

Yeah I'll just wait for people to upload an update. bye.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hay all

First you need to add this line before anything else as below.

 

 

[AfterburnerMaterial]

EffectShaderName=twColor1.fx <---------------Add this Line in whatever AfterBurnerEffects ini your using.

DepthBufferCheck=TRUE

DepthBufferWrite=FALSE

IgnoreRenderOrder=FALSE

AlphaTestEnabled=FALSE

LightEnabled=FALSE

UseLightLevel=FALSE

SpecularEnabled=FALSE

EmissiveEnabled=FALSE

AmbientColor=1.000000,1.000000,1.000000,1.000000

DiffuseColor=1.000000,1.000000,1.000000,1.000000

ZBufferOffset=2.000000

PriorityLevel=3

BlendOp=BLEND_INV_SRC_ALPHA_ADD_SRC

NumTextureStages=1

TextureStage[01].TextureName=AFTERBURNERFIRE.tga

TextureStage[01].MipMap=FALSE

TextureStage[01].FilterEnabled=TRUE

TextureStage[01].StageColorOp=TEXTURE_MODULATE_DIFFUSE

TextureStage[01].StageAlphaOp=TEXTURE_MODULATE_DIFFUSE

 

 

On second thought, I did the updating myself.

This upload seems to do the same thing described above.

http://forum.combata..._1entry370442

 

Now all I have to do is to add the line to all the effects ini that need them.

 

Thanks for all the help everyone.

Edited by jomni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.