Jump to content
Sign in to follow this  
TSgtT

FE1 stuck at 60%

Recommended Posts

Hi, need a little help with FE1. Installed it the other day and can't get it to go 60% when trying to fly a single mission. The sim gets stuck and doesn't go past 60%.

 

Would appreciate any advice on how to procede.

 

Thanks,

 

T.

Edited by TSgtT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, need a little help with FE1. Installed it the other day and can't get it to go 60% when trying to fly a single mission. The sim gets stuck and doesn't go past 60%.

 

Would appreciate any advice on how to procede.

 

Thanks,

 

T.

 

Hi,

 

In my experience If I reduce the graphic settings then it should load faster. Otherwise just leave it for a while. If I have my graphic setting up high then it will "stick" at 60 then 80 percent before eventually loading. Hope this is your problem and it helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I try to have all my settings to Unlimited or High. When I use the stock terrains Cambrai and Verdun it sticks around 60% for a minute or two before jumping to 80% for about 5-10 more seconds. But it never freezes completely. Like VFC_Baxter said reduce your graphic settings and see what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not at all certain this could help, but you said you installed it recently; when doing so, did you set the Setup file's 'compatibility' tab main option to Windows XP SP2, and then right click again on the setup file and select 'Run as administrator'? If you're running Vista or Win 7, anyway. Don't think I recall ever getting the 60% problem but I have generally found that installing that way can prevent probs with pre-Vista programs like FE(1).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, need a little help with FE1. Installed it the other day and can't get it to go 60% when trying to fly a single mission. The sim gets stuck and doesn't go past 60%.

 

Would appreciate any advice on how to procede.

 

Thanks,

 

T.

 

 

I agree with the others, it's probably your computer. I have an older computer and when I try to run FE1 at "Unlimited" graphics setting it hangs at 80% and never goes beyond that (I've waited for as long as 15 minutes before rebooting the computer). When I run at "High" it hangs for a long time at 80% but eventually finishes, and then runs slow when there are shadows on the plane, but runs fine when I back off a bit.

 

I usually run the game in "Medium".

 

Stephen1918

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..