Jump to content

Joe Hallenbeck

JUNIOR MEMBER
  • Content count

    45
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Joe Hallenbeck

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Czech Republic
  1. Total veprovost ruskych raket

    Rusové sice v elektronice zaostávali oproti US, nicméně Mig-29 a SU-27 je naprostým skvostem z hlediska aerodynamiky a konstrukce. Převyšují vše co mají USA k dispozici, včetně F-15, avšak kromě o generaci novější F-22. No s něčím se souhlasit dá a s něčím ne. rear aspect = odpal na zadní polosféru cíle all aspect = odpal z jakéhokoliv směru na cíl Mimochodem AIM-9X je příklad IR naváděné střely ale zároveň je "all aspect", narozdíl od AIM-9P, která je taktéž IR ale pouze "rear aspect". Čili nemusí být rozdíl v konstrukcí hlavice. Mig-23 byl poměrně "lehký" a slušně manevrovatelný stroj, podle toho co jsem četl. Na rozdíl od Migu-21 nesl střely se středním doletem + byl to první stroj ve výzbroji VVS, který měl doplerův radiolokátor a mohl zachytit cíl i proti zemskému povrchu, tedy ty cíle, které se nacházely pod letovou hladinou Migu-23... Radar mu umožnil vyhledávat cíle až 70 km vzdálené a sledovat je na vzdálenost cca 55 km. Mig-21 se RP-21 Safírem vyhledával cíl na vzdálenost 13 km a zaměřit jej mohl na vzdálenost cca 7 km, pozdější Migy-21 s radarem R-2L vyhledávaly cíle na vzdálenost 40 km a sledovat mohli cíl na cca 30 km. Takže Mig-23 jasně dominoval jak z hlediska radaru tak i výzbroje a maximální dolet ten byl cca kolem 2550 km. Mig-23 tedy dokázal převýšit tehdy standardní stíhací stroj VVS (Mig-21) ve všech tebou zmiňovaných parametrech, tak jakýpak "přehmat"? Doplň si prosím znalosti. V '72 dokazali Vietnamskou PVO solidně rozložit? Víš vůbec, že v šedesátých a počátkem sedmdesátých let byla kolem Hanoie nejdokonalejší PVO síť na celém světě? A rozhodně ji moc dobře nerozkládali. Operace Linebacker I (9. května 1972 - 23. října 1972) ztráty US 104 strojů, operace Linebacker II (18 - 29 prosinec 1972) ztráta cca 78 strojů! "AIM-7 asi nebude žádný zázrak. Mimo jiné proto, že vlastně všichi je urychleně nahradili AMRAAMY." Víš proč Sparrow rakety začaly být rychle nahrazovány AMRAAMY? Sparrow má tzv. poloaktivní naváděcí hlavici, tzn. že cíl musíš udržet ozářený radarem po celou dobu, až do zásahu rakety, což je docela dost limitující faktor. AMRAAM má samonaváděcí hlavici, tzn. palubním radarem zaměříš cíl, signál se předá do hlavice AMRAAMU a ten je následně naváděn na cíl vlastní v hlavicí, nezávisle na ozařování palubním radarem letadla. Pilot tedy může začít ozařovat radarem další cíl a odpálit další AMRAAM. Pokud vím tak ve Vietnamu byla účinnost Sparrowů někde na úrovni 1 z 11 střel zasáhla cíl.... Bylo to dáno podnebím v jihovýchodní Asii, které AIM-7 prostě neprospívalo... "Takže plnohodnotná 29ka zůstala ve stavu několika prototypů (a to asi platí i pro vývoj její výzbroje)." OMG říká ti něco verze Mig-29S (80's), SM, K(1988), M (1986), SMT(1997)? S, K, M jsou verze z doby ještě před rozpadem SSSR a víš jak se liší od první verze Mig-29A? Zejména verze S je docela dost pokročilá modernizace. Dále pak např. Mig-29OVT s vektorovým tahem....
  2. Try unlimited or high detail settings in game options. When You have normal settings than You will see this bugs...
  3. SF2V Air & Ground War Expansion Pack v2.0 Gold - Part 1

    LLTV and CBU-14A don't show on the RACKS.
  4. There is the new web of the famous Mytai01 Masterpiece skins! http://mytai01.com/
  5. F4:AF Ranks and medals

    There is a scoring system. AA kill, Ground Kill, failed mission, Get killed, lost wingmen, etc.. and penalizations. There was program called Pilot Log for Old Falcon 4.0. And point limits for promoting to higher ranks.
  6. No It doesn't work. I'm still able to put a Sidewinders with bombs to the inner wing pylons in weapon loadout menu.
  7. Im using Ground Exp. Pack 2.0 with lates update. And how can I change It when I don't use any MODS?
  8. Ok, You don't understand to me. I don't mean presets. I mean eliminate the ability in waepon loadout menu as It was in SF1: WOV. There wasn't possibility to put Winders on the same pylon with bombs at USAF Phantoms.
  9. There is bug at F-105F,G. I see two white rectangles at cockpit joystick, One of those I see from external front view, at the engine part of the Thuds. Another bug is weapon loadout for USAF F-4, which can be armed with combination of Sidewinders and bombs at inner wing pylons. USAF used only Sidewinders, or only bombs at those pylons, not combination of Winders and bombs at the same time as USN.
  10. Can anyone help me in editing stock weapon loadout on USAF F-4s? How can I remove the abbility to load a combination of Sidewinders and bombs on the inner wing pylons?
  11. Aaaaah THX Fubar, with the combination of the sounds U posted here, I could make a "right" combinations :-) Thx a lot!
  12. Hi guys! When I as younger I read the book from J. M Broughton called The Thud! I was really interested in real sounds of the RWR from the day I've read the book. Author decribed the sound as "coiling rattlesnake ready to strike". Even though I found some sounds at local download section, I wasn't satisfied, just because the records sound quite vaguely. So I started to search for the real cockpit sound records from the Vietnam era. Finally I found really interesting pages with F-105 cockpit sounds, recorded during the Wild Weasel mission over north Vietnam. Maybe someone could be interested in real sounds of the F-105F Wild Weasel RWR at EWO's back seat during the SEAD mission too. ;-) There's the link http://www.burrusspta.org/audiopage.html I'm not American so I don't understand the speech of pilots well, but I suppose the track No. 9, 10, 12, and 13 contain sounds of the Vietnam era RWR with the sounds of "tracking radar" and "locked radar" indication! Hope that someone more skillful with editing the audio, will bring to Us real RWR sounds of the 60's era Birds. ;-) I apologize for poor english, I'm not American or Brit
  13. Ok You can remove the reflective part of mirror but how can you remove a frame of the mirror?
  14. You're one of the best F-4 skinners all around! :o)
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..