Jump to content
Sign in to follow this  
Nefarious

F9F-5 and 5P Issues.

Recommended Posts

I'm sorry if this has been asked before, But I am having graphic and animation problems with these two Panthers.

 

First Something is wrong with the textures, some kind of error goes down the entire top of the fuselage. And second, the tail hook does not deploy! I keep bouncing off the Oriskany end over end.

 

Any help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would have to see a picture of the problem to diagnose it. I think the hook key is H. IIRC.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Saganuay82

Yes, decal bleed on the upper part of the nose from what I remember. Since you are flying the plane, have you watched the plane fly away. Notice the nose cone swing sideways when it gets so far away?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yes, decal bleed on the upper part of the nose from what I remember. Since you are flying the plane, have you watched the plane fly away. Notice the nose cone swing sideways when it gets so far away?

 

That sounds about right, I removed the decals from a skin set and it appeared with no issues. I have hit the H key a million times, the hook does not come out.

 

I have never noticed the nose cone swing sideways.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the tailhook, check the data.ini. Find the tailhook entry and check the spelling of the line:

 

SystemType=ARRESTER_HOOK

 

IIRC it changed with one of the patches.

Share this post


Link to post
Share on other sites
For the tailhook, check the data.ini. Find the tailhook entry and check the spelling of the line:

 

SystemType=ARRESTER_HOOK

 

IIRC it changed with one of the patches.

 

Thank you sir, that did it. Now time to solve the Decal issue. <S>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Decal bleed is cause by 'holes' in the meshes (ie: open meshes). Unfortunately, it can only be fixed by creating a new lod with the closed meshes.

 

Or, paint the marking on (not a real fix where Modex numbers are concerned)

 

Wrench

kevin stein

Share this post


Link to post
Share on other sites
Decal bleed is cause by 'holes' in the meshes (ie: open meshes). Unfortunately, it can only be fixed by creating a new lod with the closed meshes.

 

Or, paint the marking on (not a real fix where Modex numbers are concerned)

 

Wrench

kevin stein

 

 

Hmmm... I'm having success moving the decals using the decals file.

 

I copied the Golden Dragon skin, I thin preceded to check each decal.

 

Looks like the VF192, Buno, and nosenum decals are all placed and sized wrong. Its a painful task, but I have fixed two of the three. I am now stuck on the nosenum. Just can't figure it out, Will have to fool with it later.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest capun
Let it fly away from you and watch the nose.

 

I wonder if the problem is one of the Lower LOD's that has the nose unlinked.

 

[LOD001]

Filename=F9F-5.lod

Distance=100

 

[LOD002]

Filename=F9F-5_001.lod

Distance=400

 

[LOD003]

Filename=F9F-5_002.lod

Distance=7000

 

Try using the F9F-5.lod for all of the entries and see if that fixes the problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest capun

BTW, I forgot about the decal bleed.

 

One thing you can try is reducing the size and location of the decals. Sometimes making a small adjustment either reduces the decal bleed or makes it work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Saganuay82

It's lod2 Capun, if its anything. Its past the 400 meters when it happens. Taking the last lod out, I'll try that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Nose Numbers, seem to leave an error on the front of the nose (in between the guns) No matter where they are.

 

I'm working on a few new skins for the F9F-5, I took the texture set for the -5P and threw them in the Test Set, The difference in quality between the -5 and the -5P is like night and day.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Saganuay82

Probably as it was stated is there is an error in the mapping. If there is an error which it looks like there is, you can't fix it with decal placement. Only the modeller can fix the error with the original design. The other way is to paint on the item you want there. This won't correct number decals for the nose though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..