Jump to content
Sign in to follow this  
bigal1

Have a problem can u help ?

Recommended Posts

Hey all , i have recently built a new pc so have been installing wox stuff and have developed a problem in game . I have tried a few things but none have corrected the fault so was hoping someone here might know what is going wrong ( see screenshot ) , any ideas let me know thanks .

 

 

1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem when I had my horizon distance set to very far...with normal setting it should be ok...

Share this post


Link to post
Share on other sites
I had the same problem when I had my horizon distance set to very far...with normal setting it should be ok...

 

Well you are spot on , reduced view distance to normal and all is good . I will look into why setting very high view causes this as i was getting great framerates and would like to have the further view distance , cheers for the tip .

Share this post


Link to post
Share on other sites

After checking a few things i've managed to find a solution it seems . I cross checked the data ini files from my germany and israel terrains because the problem only happen on the germany terrain , i found a section of code in the israel terrain ini which was not present in the germany one so decided to copy it over and it worked great . I am now able to have very far horizon set with no strange shadows/clipping so in case anyone else finds themselfs in the same position i'll post the data i added to my germany data ini .

 

[backgroundMaterial]

UseEffectShader=TRUE

EffectShaderName=FarTerrainEffect.fx

DepthBufferCheck=TRUE

DepthBufferWrite=TRUE

RenderedInOrder=FALSE

AlphaTestEnabled=FALSE

CullMode=CLOCKWISE

LightEnabled=TRUE

SpecularEnabled=FALSE

EmissiveEnabled=FALSE

FogEnabled=TRUE

AmbientColor=1.000000,1.000000,1.000000,1.000000

DiffuseColor=1.000000,1.000000,1.000000,1.0000000

ZBufferOffset=0.000000

BlendOp=ONE

NumTextureStages=1

TextureStage[01].TextureName=

TextureStage[01].MipMap=TRUE

TextureStage[01].FilterEnabled=TRUE

TextureStage[01].StageColorOp=TEXTURE_MODULATE_DIFFUSE

TextureStage[01].StageAlphaOp=NO_OP

Share this post


Link to post
Share on other sites

that's 08 level FX; is your WoE patched to 08? If so, if you extract the GermanyCE_data.ini, those lines should be listed. Along with some other improvements. (added to all -sf/wov/woe/woi by the 08 patches)

 

Safe to assume that's the stock terrain, and not an add on?

 

wrench

kevin stein

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, it's working...thanks :-)

 

Yet, there is another thing, don't know if anybody saw sg like this:

 

post-45316-1247306334_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too have said problem, exactly the same horizon.

This happens with all terrains.

Edited by gillg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only with widesky but, for me, it's an acceptable trade-off as widesky is superb - especially on 'scattered'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I DL the new better widesky mod (may 3 2009) and it fixed the prob straight away......

Fanbloodytastic!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..