Jump to content

Recommended Posts

Hi, i have a problem with Strike Fighters 2 add-ons, i have downloaded couple of add-on planes from this site, and installed them properly, but when i start the game, it starts all right, everything works OK, add-ons show up in the menu, so i pick the aircraft and when i click on FLY it starts loading and then it freezes at 70% and after some time it crashes, this happens with add-ons ONLY, default planes work normally. What is causing this? If anyone can help, please, it would be very much appreciated, thanx in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are so many reasons...question, what are your computer specs, and which aircraft did you download. And did you install them properly.

 

FC

Share this post


Link to post
Share on other sites

My specs:

Windows 7 Ultimate

2.00 GB RAM Memory

Intel pentium dual CPU E2200 @ 2.20 GHz 2.20 GHz Processor

Nvidia GeForce 8600 GT Card

 

Planes are:

MIG_29G

Hornet 2 Seat Beta Base 1.1

KoreanVipers

MIG_29C

Blk4042Viperpack

Blk5052Viperpack

 

In the manual it says "Drop into your C:\Users\xxxxxx\Saved Games\ThirdWire\StrikeFighters XXXXX" so i did it like that. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm...your specs aren't great, but aren't that bad...that 2 GB of RAM hurts a bit.

 

Do NONE of the addon aircraft work?

 

FC

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd say turn down all your graphics options to minimum, then try to see if any of the addons will load.

 

FC

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would say its caused by the 2GB RAM, you need definatly more for addon aircrafts. Have tested it on my machine with 2GB, 3GB, 3,5GB and 4 GB best result was with 4 GB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm Fulcrums should work regardless as other add-on's on that list are a bit heavier on texture load, still 2GB RAM should be error-free if ran on stock terrains...

 

If it continues to fail at 70%, try removing those add-ons and run one by one, Fulcrums first, then try the Vipers and Hornets...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, i deleted all the addon, then installed them one by one, first i installed the two migs, they worked ok, after that i installed vipers and that's where the trouble starts, the game this time loads, it don't crash, but when the game starts there is no aircraft visible, only rockets are visible, virtual cockpit loads properly and the aircraft just hangs in the air, it's not moving, the throttle on my joystick is at max, but in the bottom left it says 0%, the game runs fine, enemy planes are attacking me, but i can't move, i can't do anything. The same thing happens with F-18...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Somethings missing basically - what F-16s are you using? - where did you download them from?

 

Can you get a shot of the files in the F-16 folder?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Set gameplay to normal...not easy

Options>Gameplay>simulation Difficulty

at bottom

Edited by russouk2004

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys, i have just one more question, is there a way to turn off those red and blue letters appearing above friends and enemy? Thanx

 

if you have a custom simulation difficulty, set HUD to Normal or Hard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..