Jump to content
Sign in to follow this  
Mike Dora

New Computer - FE2 won't run properly!

Recommended Posts

Hello All,

My old desktop was becoming increasingly flaky and unreliable, so I eventually bit the bullet and got a new system. It's a Dell Alienware running under Windows 10, with an NVidia GTX 1070 graphics card.

Of course, once it was set up with the basics, the first sim I copied across from the old machine was FE2. Trouble is, it won't run successfully.

Something is happening in there though. When I select FE2, the screen goes blank, but the FE2 main screen theme does play. When I go into Task Manager, FE2 is showing. So my guess is that it is a graphics conflict. The "graphics" part of the Options.ini file reads:

[GraphicsOptions]
DisplayDeviceID=0
DisplayWidth=2560
DisplayHeight=1440
DisplayDepth=32
AspectRatio=1.777778
AntiAliasing=4
UseAdvancedShaders=1
ForceDX9=FALSE
ForceVSyncOff=FALSE
LensFlare=0
DetailLevel=2
ObjectDetail=2
ObjectTexture=2
CockpitTexture=2
CockpitMirrors=1
CockpitReflection=1
EffectsDetail=2
TerrainDetail=2
TerrainTexture=2
HorizonDistance=2
GroundObjectDensity=2
WaterDetail=2
CloudsDetail=2
Shadow=2

 

So, help please. Any suggestions anyone (BTW I've already tried running it with width & depth edited to lower values, no joy). Do I have to fiddle with some obscure settings to get FE2 to run with the Nvidia 1070?

(BTW I get exactly the same problem with SF2).

Thanks

Mike

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried to backup the old options.ini and let the game create a new one with the new graphics?

If it works, just copy over the non-graphics stuff to the new ini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ignore my last chaps.

I had forgotten to install DirectX on the new machine. Dolt.

Done that now, and already happily flying SE5a's, Bristol Fighters etc!

Cheers

Mike

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Mike Dora said:

I had forgotten to install DirectX on the new machine. Dolt.

In this case, the old good Win XP system displays the message :
"The application could not be started because d3dx9_30.dll was not found."
I'm glad that you finally found a solution to your problem. :imhappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mike: we both have the same GPU, so you should be able to achieve results similar to below.  Shown is gterl's excellent WW1 Italy map, with VonS' atmospherics and some of my own visual tweaks to the lighting and map art.  If you want to modify your install accordingly, contact me by PM and I'll send you the necessary files.

They are still WIPs, but we hope to package them up and release them in the next few months.  You could provide invaluable assistance by testing some of this stuff.  If not, that's OK too.  :biggrin:

img00026.JPG

img00013 (2).JPG

img00014 (2).JPG

img00036.JPG

img00050.JPG

img00033.JPG

Edited by Geezer
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another excellent testing platform is gterl's re-worked Vosges map, originally by Gepard.  Aircraft shots depict my 1938 stuff.

img00001.JPG

img00002.JPG

img00010.JPG

img00012.JPG

img00014.JPG

img00015.JPG

img00018.JPG

img00019.JPG

img00023.JPG

img00027.JPG

1938 Composite-1.jpg

Edited by Geezer
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..