Jump to content

Recommended Posts

i have on some Terrain the problem that in the distance this ring appears , it only happens with converted SF1 terrains like the Ranch etc. is there a way to get rid of it ???? :dntknw:

 

all of this terrain have the data.ini edited to the SF2 standard and if there is a mountain/terrain-surface with a certain hight the ring disappear´s under it

 

 

 

Edited by ravenclaw_007

Share this post


Link to post
Share on other sites

happens when certain tiles use tile-specific heightmap files (eg. Desert1_HM.bmp) to create additional height detail, fix is simple:

 

in your terrain's _data.ini:

 

[HeightOffset]

LowDetailMesh=-100

WaterMesh=0.8

 

experiment with this negative value, it moves the far terrain BELOW the closer one, thus visually eliminating the gap :good:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volker, moving it too much creates visible ring over water so it's worth experimenting with, the value is in feet or meters but I'm not sure :good:

Share this post


Link to post
Share on other sites

meters, iirc (like everything else 3W!!)

 

I cheated when I fixed mine .. just removed the _HM statements in the terrain's data ini. IMO, I just felt it didn't add anything to the terrain. (OTH, they look good on Stary's VNSEA!!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

IIRC my Israel and Taiwan repaints have them too so one would need to adjust data, especialy for israel the heightmaps were created to exactly match the displaced tile textures for mountain areas

 

 

 

edit:

 

Wrench's right (...again...) it must be meters as everything TW from fake ECM diameters to eee... heightmap displacement :grin:

Edited by Stary

Share this post


Link to post
Share on other sites

one problem is still there , if you fire a weapon or drop a bomb somewhere on the therrain the weapon explode under the surface in some cases you dont even have a smoke only on the target-aera the weapon work correct :blink:

 

this also happens on other terrains mostly the same who have the "ring-problem"

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's a known issue when using the HM files, sometimes the engine doesn't calculate the heighmaps properly sometimes it does :bad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..