Jump to content
Sign in to follow this  
Wrench

Can't get back 'on the boat'...

Recommended Posts

doing CarQuals on the new FJ-3M Fury, and for some reason, the damn hook just isn't catching. Landing speed 'seems' about right (based on other carrier based birds), even fiddled with the hook arm lenght, thinking it was too short..

 

it hits the deck (Forestall sized CV), about the 3 wire, and then just rolls off the deck

 

here's the data ini statements:

 

[FlightControl]

StallSpeed=62.0

CruiseSpeed=212.08

ClimbSpeed=214.48

CornerSpeed=187.65

LandingSpeed=64.00

TakeOffSpeed=50.00

MaxG=6.5

MaxSpeedSL=311.0

MachLimit=0.98

PitchDamper=0.2

RollDamper=0.3

YawDamper=0.5

GunBoresightAngle=0

RocketBoresightAngle=-3.0

TakeOffRotationAngle=15.0

AutoTrimMaxMach=0.2

FlapSettingForLanding=2

FlapSettingForTakeOff=1

FlapSettingForCatapult=1

 

and the hook:

 

[Tailhook]

SystemType=ARRESTER_HOOK

MaxDeflection=45

AnimationID=9

Retractable=TRUE

DeployTime=2.50

ModelNodeName=TailHook

HookArmLength=2.10

AttachmentPosition=-0.0000,-4.3254,0.0128

 

anybody got any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The very first thing I would try is to remove the landing speed entry

 

//LandingSpeed=64.00

 

The second thing would be to decrease the flaps efficiency, just to check what's going wrong.

 

[FlapXXX]

SystemType=HIGHLIFT_DEVICE

CLiftdc=XXXX <-- lower value here

 

The "second first" thing would be to check the hook ModelNodeName but I'm sure you did that right.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes, but all the stock 3W Navy birds -US/FAA have the landing speed entry. So, I'm assuming (oh!! that word!!) it's required

 

hmm...flaps... since it's Fubar F86F flight model....

Share this post


Link to post
Share on other sites

The actual hook mesh doesnt touch ground,but pics ive seen show same...when down its a good few inches off ground...and named correctly...if it does need altering kev...pm me..

btw kev....shadow issue gone now?

Edited by russouk2004

Share this post


Link to post
Share on other sites

removed the landing speed statement, and the autopilot was able to get me on the boat.

my wingman went over the side (but didn't register as crashed on the mission log)

so that seems to wokr. after all, wingmates 'despawn' after touchdown... so????

 

I caught ONE small line Russ, but haven't been able to duplicate it. looked like near the nose gear (but not really sure!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had problems with the HookArmLength on another plane. I had to change it from 1.63 to 2.07 so you would think 2.1 would be good.

 

Maybe that in concert with the AttachmentPosition?

 

The AttachmentPosition for the plane I had issues with was 0.0,-6.44,-0.31.

 

Are you missing a minus sign on the last field of your AttachmentPosition?

 

I don't claim to be an expert. I've just experienced your pain.....;)

Edited by DoctorQuest

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know it all too well, Doc! Went through this with the SF2 conversions for the Sea Vixen and Super Etendard!! (and can't remember what I did then!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Wrench...

 

Just dropped into max and exported the attachment point (I'm assuming this is where the hook theoretically attaches to the tail-section) is as follows:

 

Point01=0.0000,-1.7717,-0.6274

 

Maybe/hopefully that'll help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.