Jump to content
Sign in to follow this  
Svetlin

Su-33 front landing gear issue

Recommended Posts


Guys, I am trying to make the front landing gear of the Su-33 steerable in SF2:E, updated to latest patch.

I am facing a strange issue, the gear does not turn properly:

http://combatace.com...ront-gear-issue

Anyone has a clue how to fix this?

 

 

I really don't know....but are you going to give this bird the 1st and 2nd KIAP colurs????that's great!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

if the node wasn't cut for the steering animation, that might be it. You can 'fake it' by adding the statements to the nose gear, but it probably won't move.

 

that screenie in the gallery isn't very clear; can you give us a closer view (use the F12 free camera), and post the original and modded nose gear sections from the data ini?

 

wrench

kevin stein

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, here is the modded:

[NoseGear]

SystemType=LANDING_GEAR

Retractable=TRUE

DeployTime=5.85

RetractTime=5.85

AnimationID=1

DragArea=0.35

HideGearNode=TRUE

ModelNodeName=NoseGear

InsideNodeName=

ShockNodeName=FrontPiston

ShockTravelAxis=Z-Axis

ShockAnimationID=

ShockStroke=0.10

SpringFactor=5.00

DampingFactor=2.0

WheelNodeName=Nose_Wheel

ReverseWheelRotation=FALSE

RollingRadius=0.318

CastoringWheel=TRUE

CastoringNodeName=FrontPiston

Steerable=TRUE

MaxSteeringSpeed=41.15

Locking=FALSE

MaxSteeringAngle=90.0

InputName=YAW_CONTROL

ControlRate=1.0

HasBrakes=FALSE

BrakingCoefficient=0.99

RollingCoefficient=0.05

MaxDeploySpeed=128.61

MaxLoadFactor=6.0

CompressGearOnRetraction=TRUE

RotationAxis=Z-AXIS

 

Here is the original:

[NoseGear]

SystemType=LANDING_GEAR

Retractable=TRUE

DeployTime=5.85

RetractTime=5.85

AnimationID=1

DragArea=0.35

HideGearNode=TRUE

ModelNodeName=NoseGear

InsideNodeName=

ShockNodeName=FrontPiston

ShockAnimationID=

ShockStroke=0.10

SpringFactor=5.00

DampingFactor=2.0

WheelNodeName=Nose_Wheel

ReverseWheelRotation=FALSE

RollingRadius=0.268

CastoringWheel=TRUE

CastoringNodeName=Line15

Steerable=TRUE

MaxSteeringSpeed=41.15

Locking=FALSE

MaxSteeringAngle=95.0

InputName=YAW_CONTROL

ControlRate=0.70

HasBrakes=FALSE

BrakingCoefficient=0.99

RollingCoefficient=0.05

MaxDeploySpeed=128.61

MaxLoadFactor=6.0

CompressGearOnRetraction=TRUE

RotationAxis=Z-AXIS

 

My quota is full, so till I find out how to clear it, I can only post images in the Gallery. Hope these are better:

http://combatace.com/gallery/image/16409-su-33-gear-2/

http://combatace.com/gallery/image/16410-su-33-gear-3/

Images taken at various extent of yaw control.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:rofl: the pics look funny! like a broken nose strut! Rotation axis, like Brain said, is definatly "off"

 

but, "Line15"? for a node name??? I'd check the OUT file, that just don't seem quite right!

 

wrench

kevin stein

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, but still does not work the way it should.

RotationAxis controls just the wheel node, whereas I need to control both wheel and shock node at the same time to reflect the proper movement. I am affraid Wrench could be right that the node is not cut properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:rofl: the pics look funny! like a broken nose strut! Rotation axis, like Brain said, is definatly "off"

 

but, "Line15"? for a node name??? I'd check the OUT file, that just don't seem quite right!

 

wrench

kevin stein

 

Yes, "Line15" is absurd, I have noticed this and found the correct entry - FrontPiston.

Now, if I left "CastoringNodeName=" without entry, there is no movement at all, wheels just rotate in a straight line.

 

If I write "CastoringNodeName=FrontPiston", then I get the strange steering rotation.

 

Gee, I don't an issue with that...oh wait.....I know why..... :grin:

 

post-279-032660800 1286312976.jpg

I think I also know why, lucky you :grin::drinks:

Edited by svetlinnh

Share this post


Link to post
Share on other sites

look into the lod with a hex editor, you won't find it. Just fake it, with entries withOUT the node name. The meshes weren't cut. You just won't have a swiveling wheel. As long as you can steer, who cares!

 

CCKO

 

wrench

kevin stein

Edited by Wrench

Share this post


Link to post
Share on other sites

same as it is for every other aircraft in these games...

 

 

SystemType=LANDING_GEAR

 

--snippage for brevity--

 

InputName=YAW_CONTROL

ControlRate=0.70

HasBrakes=FALSE

BrakingCoefficient=0.99

RollingCoefficient=0.05

MaxDeploySpeed=128.61

MaxLoadFactor=6.0

CompressGearOnRetraction=TRUE

RotationAxis=Z-AXIS

 

what controls Yaw?

 

this < and this > (if you don't have rudder pedals)

 

look in your /Options/Controls/Customize, and you'll see!!!

 

wrench

kevin stein

Share this post


Link to post
Share on other sites

see above ... if it's not MADE steerable in the data ini, it won't steer.

 

I don't have those versions, I'm waiting for Marcellos.

 

wrench

kevin stein

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you all, I guess I will wait till the modder who uploaded the aircraft sees this thread and hopefully fixes the lod, not that it is a big issue at all. :drinks:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..