Jump to content
Sign in to follow this  
KJakker

SSM not launching when "ShowMissile=FALSE".

Recommended Posts

I have been working on an ini file of an MM38 Exocet for use as an ASM by surface ships in SF2:NA, however I am having an issue.

 

The missile seems to only launch when the "ShowMissile=" entry is set to "TRUE". If I set it to FALSE the ship will not launch the missile.

 

Now I have tried the same test missions with other ships with "ShowMissile=FALSE" set for their SSM's. They work just fine and the ship I am setting the MM38 Exocet up for also shoots when I use the RGM-84A from WhiteBoySamurai's cruise missile pack.

 

Any idea what would cause the "ShowMissile=" flag to make a weapon not launch most of the time? I get the feeling that I am missing something that is staring me in the face but I don't know what. :sad:

 

Here is to Data from the ship's data.ini file for the gunner and missile.

 

[Exocet]
SystemType=GUNNER
GunnerID=1
TargetType=GROUND
MissileRange=42000.0
MinMissileRange=0.0
PitchLimited=TRUE
PitchAngleRate=45.0
MinPitch=0
MaxPitch=75
DefaultPitchAngle=15.0
YawLimited=FALSE
YawAngleRate=90.0
MinYaw=
MaxYaw=
DefaultYawAngle=180
MissileLaunchTime=6.0
VisualSearchTime=3.0
ViewportPosition=0.0,-4.965,6.14
IndependentSearchChance=100
LookAroundChance=100
GunnerFireChance=100
GunnerFireTime=0.5
MaxMissilesInAir=4
YawModelNodeName=Giro_exocet
PitchModelNodeName=Alza_exocet
ParentComponentName=Hull
ModelNodeName=Sop_Exocet2
DetachWhenDestroyed=TRUE
EffectSize=1.0
MinExtentPosition=-2.352,-7.38,1.535
MaxExtentPosition=2.352,-4.317,4.076
StructuralFactor=500.0
HasArmor=TRUE
ArmorMaterial=STEEL
Armor[FRONT].Thickness=10.0
Armor[right].Thickness=10.0
Armor[left].Thickness=10.0
Armor[REAR].Thickness=10.0
Armor[TOP].Thickness=10.0
Armor[bOTTOM].Thickness=10.0

[Missile1]
SystemType=MISSILE
GunnerID=1
MissileID=1
WeaponTypeName=MM38
WeaponPosition=0.0,-4.965,4.14
ShowMissile=FALSE
IndependentPitchMovement=FALSE
ReloadCount=3
ReloadTime=1.0

 

Here is the data for the missile itself. If anyone has more accurate data on the MM38 Exocet please let me know what numbers need to be adjusted. The sources I have don't say what the BoosterDuration and BoosterAccel should be for example.

 

[WeaponData001]
TypeName=MM38
FullName=MM-38 Exocet
ModelName=MM_38
Mass=735.000000
Diameter=0.350000
Length=5.210000
SubsonicDragCoeff=0.389000
SupersonicDragCoeff=0.404000
AttachmentType=
SpecificStationCode=
NationName=FRANCE
StartYear=1975
EndYear=2040
Availability=3
BaseQuantity=8
Exported=TRUE
ExportStartYear=1979
ExportEndYear=2040
ExportAvailability=2
WeaponDataType=7
FinStabilized=TRUE
EffectClassName=CruiseMissileEffects
ReleaseDelay=1.000000
WarheadType=1
Explosives=165.000000
FusingDistance=0.000000
ClusterBomblets=0
ClusterDispersion=0.000000
GuidanceType=7
Accuracy=85
MaxTurnRate=4.000000
MaxLaunchG=3.000000
LockonChance=80
LaunchReliability=95
ArmingTime=3.000000
SeekerFOV=30.000000
SeekerGimbleLimit=60.000000
SeekerTrackRate=12.000000
SeekerRange=24000.000000
CLmax=14.000000
MinLaunchRange=4000.000000
MaxLaunchRange=42000.000000
Duration=180.000000
CapabilityFlags=0x10100002
LoftAngle=0.000000
MaxLoftAltitude=0.000000
StartDecentRange=0.000000
DescentAngle=45.000000
MinimumAltitude=50.000000
BoosterStart=0.000000
BoosterDuration=4.000000
BoosterAccel=9.000000
BoosterEffectName=LargeShipMissileFireEffect
BoosterSoundName=Missile
BoosterNodeName=
BoosterPosition=0.000000,-1.128000,0.000000
SustainerDuration=60.000000
SustainerAccel=0.250000
SustainerEffectName=
SustainerSoundName=
SustainerPosition=0.000000,-1.890000,0.000000
InFlightEffectName=MissileInFlightEffect
InFlightSoundName=
ReleaseAnimationID=-1
CEP=40.000000
IsDecoy=FALSE
JammerStrength=0.000000

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've had a similar problem with infra-red SAMs like the RAM on the LCS. It typically refused to shoot unless ShowMissile=TRUE, despite (or perhaps because of) it being completely concealed by the launcher. Cruise missiles have all worked fine for me so far, though... What sort of launcher setup do you have on the ship? If possible, post up the vessel and missile you're using and I'll see if I can replicate the issue on my end.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the response. I have sent you a PM with the download for the ship and attached the updated weapon and ship data to it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you guys ever figure this out? Ran into the same problem myself, I'd be interested to know the fix (or the cause).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since other missiles like the Harpoon don't have this issue, I'm thinking there may be something within the old Exocet model itself that's causing the issue. That makes no logical sense, I know, but it wouldn't be the first time for this series... I'll see what I can come up with.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Eagle114th
      Hello everyone,

      I have a question about the location of weapons .ini files.  I have been looking for it using CAT extractor.  I am unable to find the .ini files for the weapons in SF2.  May I ask if anyone know where I can find it?

      If someone knows which weapons pack is up-to-date and is released for SF2, please let me know too.  I will contact author about tweaking their .ini for weapons, respectfully.  If the permission is approved, I will start .ini dancing through a long list of weapons.

      The information and advice are much appreciated, as always.  I am still looking for files again in SF2. 
      I am working on the project that sorts the weapon list like I did with the aircraft list.
      Cheers!
    • By Apokapo


      View File Dassault Super Etendard Modernisé Armada Argentina
      Dassault-Breguet Super Etendard Modernisé de la armada argentina comprados en 2019.
      Contiene: Skin hecha por mi + aeronave necesaria para utilizar el skin.
      Creditos a denissoliveira por hacer el avion, el skin es hecho por mi.
      PD: El skin debe ser descargado en la version SEM 5, NO en la SEM 5(grey) ni en otros de los que trae el pack de Etendards. Tambien se necesita el update del pack de etendards, tambien incluido en esta publicacion.
      Submitter Apokapo Submitted 08/07/2020 Category Other  
    • By Apokapo
      Dassault-Breguet Super Etendard Modernisé de la armada argentina comprados en 2019.
      Contiene: Skin hecha por mi + aeronave necesaria para utilizar el skin.
      Creditos a denissoliveira por hacer el avion, el skin es hecho por mi.
      PD: El skin debe ser descargado en la version SEM 5, NO en la SEM 5(grey) ni en otros de los que trae el pack de Etendards. Tambien se necesita el update del pack de etendards, tambien incluido en esta publicacion.
    • By JosefK
      Curious here - editing the ini for a new anti-ship missile.  Wonder what's the scalar on Explosives= ?
      I mean for a 500 lb Mk 82 it's 89.000000.  Only 89 of WHAT?
      For reference a 1,000 lb Mk 83 is 202.0000000000.
      Thanks in advance.
    • By NuclearWinter
      Hello Peoples
      First off: Love SF2...and hate to be a whiner and a not figurer outerer myselfer. Not expecting perfection for the money either. And yes have loaded mods.
      With that said, my AWACS isn't working (it flies/no broadcasting) and I did like that. As far as I know, Red Crown was a Vietnam, War thing only. AND other assets participated in the Electronics detection even back then. The AWACS is a nice touch and a change. I have the full 5 2013 level SF2 suite going...yes with mods. Nothing I'd expect to cause this, especially since the RED CROWN is working.
      If I have to, i could try re-installing NA then next the whole shoot'n match if that  dont work. If I hafta...uugg!
      Oh, it WAS working then went back to Red Crown.
      Is there an INI that needs a setting change, something easy???   Would TW reply with an answer???
      Thanks
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..