Jump to content
Sign in to follow this  
tn_prvteye

May 11 updates out now!

Recommended Posts

isn't Dulce where the Airlia Guardian Computer is??? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forcing AA in graphics card control panel does not work either?

 

i will try it now

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorted the problem with my jagged graphics at least & its looking beautiful. :grin:

 

AntiAliasing is controlled buy(sic) your graphics card only now & not the application settings in the game.

No mater what entry you put in to your [GraphicsOptions] it has no effect.

It has to be set to your own taste in you graphics card control menu.

“Application controlled” or “Use application settings” must be unchecked!

 

SF

 

very good man!

this solved mine problem with Windows XP and may 11 patch.I wish good luck to all those who have not yet succeeded to put the anti-aliasing to work.

Edited by cadeteBRA

Share this post


Link to post
Share on other sites

NVIDIA users MUST selct the following - Override Apllication Settings - Once that is selected you can choose the AA setting below (4X etc)

 

aa.jpg

Edited by ianh755
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

NVIDIA users MUST selct the following - Override Apllication Settings - Once that is selected you can choose the AA setting below (4X etc)

 

aa.jpg

 

 

exactly. very nice Salute.gif

 

but i changed it in the progam settings, not in global settings...

Edited by cadeteBRA

Share this post


Link to post
Share on other sites

That was the solution, problem solved. I've downloaded ATI made drivers for Apple bootcamp (Instead of what I was using: Apple's default bootcamp drivers). This way I have Catalyst Control Center installed, by which I'm able now to force AA.

Thanks all, Valter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Options.ini

[singleMission]

...

FlyAll=TRUE

...

 

Unlocks every single plane for selection in Create Mission menu.

 

Old news though. Seems, it appeared with Exp2.

 

I had missed that one as well. No more bloody .ini tampering. It looks decent, but works for me.

Here is how the Spitfire looks with that command, and no added Cockpit.

Edited by JonathanRL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeehaaa!!

 

Now it works! AA is working on my setup too. I am so happy ;-)

 

ianh755 you made my day, thank you for posting the picture. This helped me getting on the right track.

It was late last night and i must have done something wrong with my nvidia tool. Shame on me!

Now i can confirm that AA is working with the nvidia tool!

 

Thank you all for helping out and communicating. This is a great place!

 

Happy Flying!

TG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is how the Spitfire looks with that command, and no added Cockpit.

 

you can specify default cockpit model via flightengine.ini(used if none is specified for given A/C in it's ini file)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there, its me again.

 

Im still getting no squadron decals & numbering for some aircraft!

 

- Downloaded the May 2011 patch for the third time just to make sure it hadn’t got corrupted some how during the download.

 

- Reinstalled my entire SF2 collection “Merged” & experimented with SF2 Israel as stand alone.

 

- Experimented with the “DecalNumberRandomize=TRUE” entry, setting it to FALSE

 

- Extracted ObjectData019 to check that they are all there & they are. (seems this entire file is not being read)

 

- Tried putting the extracted decals in to my mods folder to see if the game will read them that way but I still get a blank tail.

 

Dose anybody have any other suggestions?

 

This is starting to really get me down! :- (

 

Please, please could somebody check if there decals are showing up on the SF2 I F-16 Netz? :please:

 

Am I the only 1 with this problem?

 

Thanks

 

SF

 

SF2_update_May2011 (not the one for Expansion Pack 2)

Tested with SF2 I Merged & stand alone.

Windows XP

DirectX 9c

Share this post


Link to post
Share on other sites

ease, please could somebody check if there decals are showing up on the SF2 I F-16 Netz?

 

Just checked, no problems w/ decals on the Netz

Win7 full merged SF2EXP2 may11

 

None of your aircraft have decals?

Try downloading the latest Game Packages (for example May2011_setups of SF2I etc..

Edited by PureBlue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just checked, no problems w/ decals on the Netz

Win7 full merged SF2EXP2 may11

 

None of your aircraft have decals?

Try downloading the latest Game Packages (for example May2011_setups of SF2I etc..

Thanks for taking the time to check out my decal problem PureBlue. :)

 

 

I only have a problem with some of the squadron insignia & numbering not showing.

The rest, national markings & so on seem to be displaying ok.

 

Seems the bulk of the aircraft I am having trouble with are the Israel aircraft or the decals packed away in ObjectData019.cat

But I have noticed some missing on USN USMC Phantoms too.

 

Patched up to Jun2010 as I have been since its release I’ve never had any problems & the stock decals have always shown correctly.

 

Its only since the May2011 patch some have disappeared.

 

Seems most people have Expiation pack 2 installed.

Could be “the non Exp pack “ patch that’s broken?

 

If possible could somebody Not using Expansion Pack 2 run a test & check if the squadron marking show up on the F-16 Netz or any others for that mater?

 

Thanks so much for your time everyone.

 

SF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe a dumb question. But does the readme not say this patch is for Exp 2 users only?? I can imagine people getting in trouble applying this patch to a install without the exp pack :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Steelflanker,

 

I have just checked my decals and they seem to be ok. I have numbers, national markings and the red round patches on the Netz tailfin.

The same on the kurnass, they have the coloured rudders.

I also did a flight at night and the decals are not glowing as i have seen it on the pictures.

 

But I have a complete merged installation WITH Exp2.

 

Are all F-16 Netz Squadrons not working or only some? If so which squadrons are not working?

 

I am sorry i couldn't help you more.

 

TG

Share this post


Link to post
Share on other sites

So far so good, TMF F-16C with Iceland terrain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So... trees rendering fade distance is somewhere in the TerAlphaObject.fx and TerSolidObject.fx shaders, on 3rd party terrains that don't have these shaders in their directories trees don't fade but pop up as they used to. BUT apart from this, they pop up at also short distance, regardless of Flightengine ini DetailMeashSize setting. I'll try something about it tomorrow.

 

Is it me or generally terrain textures have nicer mipmapping and overally somehow look nicer, be it stock or mods?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Jeff!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are all F-16 Netz Squadrons not working or only some? If so which squadrons are not working?

 

Thanks 4 testing Thudgriffon. I'm having a problem with all the squadrons.

 

Maybe a dumb question. But does the readme not say this patch is for Exp 2 users only?? I can imagine people getting in trouble applying this patch to a install without the exp pack

 

This is my Readme:

 

"This update is for any install of Strike Fighters 2 without

the Strike Fighters 2 Expansion Pack 2 installed. If you

have Strike Fighters 2 Expansion Pack 2 installed, please use

update for Strike Fighters 2 Expansion Pack 2 instead."

 

 

Guys there are 2 patches!

 

 

- Strike Fighters 2 Exp Pack 2 May 2011 Update (391 MB)

 

 

- Strike Fighters 2 series May 2011 Update (440 MB) <------------ This is my patch as I don't have Exp2.

 

 

 

It seems the Exp pack 2 patch is working fine.

 

What I need is somebody to test the other patch. Strike Fighters 2 series May 2011 Update (440 MB) with SF2 Israel at lest.:please:

 

 

Thanks again for you time guys.

 

SF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why does every single piece of jettisoned ordnance, including tanks, goes "Boom!" when it touches the ground?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Decals!

 

Before the May2011 Patch

Decals.jpg

 

My F-16 with missing decalcs after the Strike Fighters 2 series May 2011 Update (440 MB) Patch :blink:

NoDecals.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why does every single piece of jettisoned ordnance, including tanks, goes "Boom!" when it touches the ground?

 

it does? I allways wanted it to go off in a way

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well... looks like I'm waiting still... no rush now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odd. I don't see the missing decals issue. Is your install all-releases-merged?

 

it does? I allways wanted it to go off in a way

Wish granted :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..