Jump to content
Sign in to follow this  
Stratos

All my SF2 installs CTD!

Recommended Posts

I played yesterday, no problems. I played today and CTD after initializating screen. No error, simply CTD, only difference is a new Harrier skin. BUT all my installs CTD no matter what, and I tried to rinstall and play without mods. Same CTD. Any idea?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Happened to me once, only thing I could do was to do a fresh installation of all SF2* and mods. Quite frustating...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you try moving your mod folder to a different location and start up any of the titles and let the game build a fresh mod folder?

 

Yes. Same CTD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Stratos,

 

Did you install Windows updates ?

Or new anti virus definitions  ?

 

Could you open event viewer. (enter eventvwr.exe in start run.)

And look under Windows logs \ application.

Is there anything regarding stike fighters 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In some cases Windows updates include hardware drivers.

I often see this in HP notebooks.

Are you using a notebook  / laptop  ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm on a desktop. I'm trying restoring a old config, I doubt it will work, BUT it says Windows updated DirectX. Any idea of how I can proceed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stratos, is this the same issue you had in october 2013? An antivirus parameter?

Edited by Coupi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stratos, is this the same issue you had in october 2013? An antivirus parameter?

No AFAIK, I cannot enter any menu, simply CTD at start.

 

Have you force dx9 enabled?...mebbe dx update now doesnt support dx9 ?  just a thought

No idea of how I could have done that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stratos, create a new user account on your computer.

Log on with the new account. And try to start strike fighters 2.

 

And dit you find anything in the eventviewer log files ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It was the damn Avast again!! This timea. Different file with almost same results. It works now, need to check why theres no terrain now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good to hear it's working.

 

consider to stop using avast, if it gives you such a hard time.

I'am using microsoft security essentials, and never have any problems.

It's a free anti virus software from microsoft.

Edited by Happy308

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good to hear it's working.

 

consider to stop using avast, if it gives you such a hard time.

I'am using microsoft security essentials, and never have any problems.

It's a free anti virus software from microsoft.

 

Last time I send a letter to Avast telling the problem after a recommendation from Wrench, never got a answer. Maybe youre right and is time to move.

 

Thanks a lot guys!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem too with too installs, one on Windows 7 the other in Windows 8.

On both problem appeared with last updates two days ago.

As I use Avast also, I got it desactivated, no joy!

On TW forum, two users exposed the same problem yesterday with no answer from TW for the time being.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got stung the last time with avast ....... But when it screwed my SF install then I was done, to be honest it used to be a great antivirus option but it was get bigger and badder with every update ...... Do yourself a big favour and get rid of it

I am also now using MS essentials and it is really great ..... No hassles , never gets in my way, and the price is right.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been using MS Security Essentials for about 2 years, and it works fine. Free to d/l , free updates, and it don't interfere with anything.

 

Ditch Avast; give them the one finger salute

Share this post


Link to post
Share on other sites

Never use anti virus...

but last update to windows had ms one like kev...seems ok

Tip of the day....

Dont visit places where you may get dodgy content lol...I dont and have not had to clean my pc in ages...:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same thing started to happen to me yesterday. Tried the event viewer thing but I must admit I had no idea what I was looking at.

 

Any other suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have Avast? If yes check the quarentine chest and or add a exception to the Thirdwire folder. Best thing will be to erase Avast and install something else.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stratos

 

I am very sorry all your installs have STD's.  You really need to sit down with your SF2 install talk about safe sex.

 

:lol:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy, and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..